Reactie Gerkens behoudt basisstek bij Genk: "Deze lijn doortrekken"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Gerkens behoudt basisstek bij Genk: "Deze lijn doortrekken"
Foto: © SC

Pieter Gerkens grijpt volop zijn kans bij de hoofdmacht van KRC Genk. De 18-jarige middenvelder mocht tegen KV Mechelen voor de derde keer op rij starten en legde een goede prestatie op de mat. "Ik mag persoonlijk niet klagen", lacht hij.

Door Robby Morren

"De ontlading en de opluchting waren groot. We wisten dat we dit nog konden", zo blikt Gerkens terug op de partij tegen KV Mechelen. Toch geeft hij toe dat de schrik om weer te verliezen wel aanwezig was. "Voor de match zaten we toch met een ei in de broek."

Volgens de jonge middenvelder had KV Mechelen het moeilijk met het spelsysteem van Genk. "We speelden met 3 middenvelders en dat lag ons wel. Er was veel beweging zonder bal, we benutten goed de ruimte tussen de linies en we vonden telkens de vrije man."

"We moeten vertrouwen putten uit de goede prestatie tegen KV Mechelen"

Gerkens mocht nu al drie wedstrijden op rij aan de aftrap komen en houdt Khaleem Hyland op de bank. "Ik mag persoonlijk niet klagen", glimlacht hij. "Het gaat goed en natuurlijk hoop ik dat ik deze lijn kan doortrekken."

Volgend weekend zakt Club Brugge af naar de Cristal Arena. "Dat is ook een ploeg uit de top zes, we moeten die wedstrijd met het nodige zelfvertrouwen aanvatten. In Mechelen hebben we met goed voetbal en overtuiging laten zien dat we het nog kunnen. Daar moeten we zelfvertrouwen uit putten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties