Anderlecht wil zijn spelers motiveren: titelpremies zijn uitgelekt, maar om die te krijgen moet paars-wit niet per se kampioen spelen...

Anderlecht wil zijn spelers motiveren: titelpremies zijn uitgelekt, maar om die te krijgen moet paars-wit niet per se kampioen spelen...
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De titelkoorts stijgt bij Anderlecht. Paars-wit kan zondag kampioen spelen. In dat geval krijgt iedere speler een mooie premie.

Het kan moeilijk nog ontkend worden dat er bij Anderlecht heel wat aan een mogelijke landstitel wordt gedacht. Die kan paars-wit dit weekend zelfs al winnen.

Als Anderlecht van Club Brugge wint en het resultaat van Union SG tegen Cercle Brugge meevalt voor paars-wit, mag de champagne bovengehaald worden.

Als paars-wit wint, zet het in ieder geval al een serieuze stap richting een 35e landstitel. Dan mag er het weekend nadien niet van Antwerp verloren worden.

Om haar spelers te motiveren heeft de Brusselse club al flink wat geld aan de kant gezet. Er wordt zo'n 1,5 miljoen euro vrijgehouden voor titelpremies, weet Het Nieuwsblad.

Concreet wil dit zeggen dat iedere speler ongeveer 50.000 euro zou kunnen opstrijken. De ene speler zal wel wat meer krijgen dan de andere aangezien er rekening wordt gehouden met gespeelde minuten.

Opmerkelijk is wel dat paars-wit de premies ook uitdeelt als de club tweede eindigt in het klassement. Maar dan moet het zich deze zomer wel plaatsen voor de poules van de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties