zwaZulte Waregem
cerCercle Brugge
Datum: 15/02/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem raakt door weer en wind voorbij Cercle Brugge
Zulte Waregem raakt door weer en wind voorbij Cercle Brugge
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft ook tegen Cercle Brugge de klus in eigen huis weten te klaren. Het was de hele match beter, maar moest er tot op het einde voor knokken om de drie punten thuis te houden.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem verloor dit seizoen nog niet aan de Gaverbeek en wilde ook zijn veertiende competitiewedstrijd op die manier afsluiten. Dat zou het wel moeten gaan doen zonder Thorgan Hazard, geelgeschorst. In zijn plaats Bobley Anderson Allegne op de tien.

Cercle Brugge van zijn kant wou een driepunter komen halen in het Regenboogstadion om zo de definitieve redding alweer een serieuze stap dichterbij te brengen. Nuno Reis kreeg een basisplaats bij de West-Vlamingen.

Veldoverwicht levert pas na halfuur iets op

Zulte Waregem toonde zich meteen de betere en drukte met veel balbezit het gaspedaal snel in. Echt grote kansen leverde dat in eerste instantie nog niet op, maar de bezoekers slaagden er aanvankelijk niet in veel meer te doen dan ballen wegtrappen. Het legde zich met een tiental mensen achter de bal en verdedigde vanuit een goede organisatie.

Op het halfuur was het dan toch eindelijk prijs voor de thuisploeg: Conté bediende Kums, die de achterlijn haalde en toen aflegde naar Cacérès. Een makkelijk doelpunt en even later leek het zelfs 2-0 te gaan worden, maar Skúlason toonde dat het toch niet zo makkelijk is van die plaats.

Cercle scoort terug bij eerste kans

Geen 2-0, maar 1-1 kregen we op ons bord aan de Gaverbeek. Bossut met een kleine uitglijbeurt, Kabananga in twee keer voorbij de goalie van Essevee. Alles te herdoen bij de rust op die manier.

Na de koffie opnieuw hetzelfde spelbeeld: Zulte Waregem baas, zonder snel te kunnen scoren en Cercle loerend op een counter. De wind en de regen staken steeds meer de kop op, wat het spelpeil niet ten goede kwam. Cercle Brugge had via Kabananga en N'Diaye altijd moeten scoren, maar Bossut en Colpaert redden van de lijn.

Een vrije trap tien minuten voor rust van Anderson Allegne werd door Delle gelost. In de herneming was daar D’Haene, om zo te zorgen voor een mooie 38 op 42 in eigen huis. De 1 op 9 is zo meteen ook weggepoetst.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
Verboom Bryan 90' -
Kums Sven A 90' -
Skúlason Ólafur 90' -
Anderson Allègne Bobley 90' -
Caceres Raphaël 90' -
Pourie Marvin 88' -
Conté Ibrahima Sory 74' -
  Bank G Beoordeel
Sylla Idrissa   16' -
Bongonda Theo 2'  
Mendy Formose -  
Olinga Fabrice -  
Bruzzese Sébastien -  
Duplus Frédéric -  
N'Diaye Mamatou -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' 6
N'Diaye Ismaïla 67' 5
Wils Stef 90' 6
Reis Nuno 90' 6
Buysse Bart 90' 6
Van Roose Karel 90' 6
Cornelis Hans   90' 7
Smolders Tim 45' 5
D'Haene Kristof   90' 5
Kabananga Junior 90' 4
Van Acker Thibaut   83' 5
  Bank G Beoordeel
Naudts Arne 45' 5
Staelens Alessio 23' 5
Deconinck Jilke 7'  
Maertens Mathieu -  
Buyl Stephen -  
Coppens Jo -  
De Kegel Dennes -  
Herbeleef Zulte Waregem - Cercle Brugge

Vooraf