Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Het Kuipje
Bizarre prestatie ref en gebrekkige afwerking zorgen voor 0-0 in het Kuipje
Sander De Graeve

AA Gent en KVC Westerlo speelden vanavond 0-0 gelijk in het Kuipje. Gent had het overwicht, maar kon de kansen niet afwerken. Ook scheidsrechter Colemonts had een mindere dag.

Sander De Graeve in Westerlo

AA Gent en Westerlo mochten de tiende speeldag in gang trappen in het gezellig volgelopen Kuipje. Zo'n 7.500 fans zakten af naar Westerlo voor de match om de tweede plek in de Jupiler Pro League. Beide coaches moesten noodgedwongen wisselen. Gershon werd centraal achterin vervangen door Rafinha. Bij de thuisploeg ontbrak topschutter Gounongbe, maar MacDonald bleef op de bank.

De thuisploeg kan buigen op een uitstekende thuisreputatie en kwam ook meteen dichtbij een eerste goal. Koffi zag zijn strak schot op de lat uit elkaar spatten. Sels kreeg in de eerste helft nog een pak werk, maar zo gevaarlijk als die bal werd het niet meer. Het balbezit was wel voor de bezoekers die gaandeweg ook aan wat kansen kwamen, maar het vizier van Kums stond niet goed afgesteld.

Dubbele misser Kums

Maar liefst twee keer mocht de aanvoerder van Gent op Van Langendonck af, maar telkens verkwanselde hij de kans. Nu we het toch over de afstelling van vizieren hebben, ook de scheidsrechter kon niet overtuigen.

AA Gent kreeg twee keer binnen de minuut geen strafschop van Colemonts wanneer eerst Soumahoro neerging en daarna Annys een schot van Dejaegere liet afwijken met de hand. Ook Lecomte mocht tevreden zijn dat hij nog op het veld stond na een stevige trap over de bal op Dejaegere.

De rust werd gehaald met de 0-0 nog stevig op het bord. Westerlo kreeg enkele kansen, maar het was vooral Gent dat gefrustreerd naar de kant ging. Enerzijds door het eigen falen in de afwerking, anderzijds door de grillen van de scheidsrechter van dienst.

Na de rust kregen we minder doelgevaar. Een hoogstaande bedoening was het niet in het Kuipje. Gent had nog steeds het overwicht, maar sprong daar slordig mee om. En de ref? Die bleef vreemde beslissingen nemen. Schuermans ging er hard in bij Asare en vloog naar de douches. Een gele kaart had ook gekund, het rook naar compensatie.

Rood Schuermans

Bij Westerlo stond MacDonald al even klaar, maar door het ondertal moest hij nog enkele minuten wachten. Bij Gent kwam Saief in de ploeg voor Soumahoro. Veel zoden bracht het niet aan de dijk voor beide teams. De kansen waren te schaars aan beide kanten om het scorebord aan het werk te zetten.

Gent behoudt de tweede plaats na het gelijkspel in het Kuipje en zal met de vinger naar de scheids wijzen. Zelf was het te onmondig voor doel om de drie punten naar Gent te brengen. Ook Dejaegere faalde oog in oog met Van Langendonck. Westerlo nam na de rode kaart van Schuermans genoegen met een punt.