wesWesterlo
gntKAA Gent
Datum: 03/10/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Het Kuipje
Strijd om de tweede plaats in Westerlo
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Strijd om de tweede plaats in Westerlo
Foto: © Photonews

Westerlo en AA Gent mogen vanavond de tiende speeldag op gang trappen. Westerlo is de seizoensrevelatie en speelt tegen Gent een rechtstreeks duel om de tweede plaats. Wie dit op voorhand kon voorspellen, werd uitgelachen.

De troepen van Dennis Van Wijk zorgden voor een valse noot in de Beker, maar in de competitie was daar niets van te merken. Westerlo ging winnen op bezoek bij Cercle Brugge en liep zo twee punten in op AA Gent, dat een punt haalde in eigen huis tegen Lokeren.

De jongens uit de Kempen moeten het wel zonder topschutter Gounongbe doen. Hij werkte er dit seizoen al negen tegen de touwen en zal gemist worden in de aanval bij Westerlo. Ook Gielen en Sno zijn buiten strijd.

Selectie Westerlo: Cordier, Apau, Koffi, Maertens, Godeau, Geudens, Lecomte, Annys, MacDonald, Aoulad, Dorda, Schuermans, Schouterden, Verschueren, Diallo, Rommens, Ruyssen, Molenberghs, Cools, Van Langendonck en Jeurissen.

De bezoekers uit Gent moeten het zonder Rami Gershon stellen wegens Jom Kippoer. Ook Hannes Van Der Bruggen is er niet bij met een blessure aan de enkelband. Vanhaezebrouck recupereerde wel Karim Belhocine na een rugblessure en Kums na schorsing.

De Buffalo's kwamen vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel en willen zich herpakken tegen Westerlo. Vanhaezebrouck waarschuwde voor de promovendus. "Westerlo heeft een sterke thuisreputatie. Die is historisch gegroeid en ook dit seizoen bewijzen ze dat."

Selectie AA Gent: Sels, Rafinha, Belhocine, Zolotic, Pollet, Oussalah, Depoitre, Neto, Raman, Kums, Saief, Dejaegere, Maes, Asare, Locigno, Nielsen, Soumahoro, Vandenbussche, Lepoint, Foket en Milicevic.

Wie pakt de tweede plaats?

AA Gent is volgens Unibet licht favoriet. Een gok van 60 euro op de Buffalo's kan 150 euro opleveren. Die 60 euro krijgt u via ons overigens gratis!

Meer nieuws