zwaZulte Waregem
kvkKV Kortrijk
Datum: 17/09/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem - Kortrijk om de leidersplaats

Zulte Waregem - KV Kortrijk LIVE op Voetbalkrant.com

Zulte Waregem - Kortrijk om de leidersplaats
Foto: © photonews

Zulte Waregem en KV Kortrijk beginnen op zaterdagavond aan een leuke derby met dito inzet: de leidersplaats. Essevee en de Kerels willen er het beste van maken en blinken allen van het vertrouwen. Al is er ook het nodige respect voor de tegenstander.

Zulte Waregem mist met Bossut, Oulare en de revaliderende Dalsgaard een drietal pionnen, maar kan toch nog steeds uitpakken met een in de breedte erg sterke selectie. Baudry ging vorige week in de fout en had wat pijntjes deze week, mogelijk wordt hij vervangen door nieuwkomer Marrone.

Eerste keer Zulte Waregem - Kortrijk om de leidersplaats

"Het is zoals in het tennis een 17e punt maken. Je bent gelukkig als je het hebt gewonnen en ongelukkig als je het hebt verloren, maar er komen nog veel andere punten. Maar het is wel uniek dat het voor de eerste keer is dat Essevee en Kortrijk tegen elkaar om de leidersplaats zullen spelen", aldus Francky Dury. Dat hij veel respect heeft voor de Kerels liet hij HIER al verstaan.

Selectie Zulte Waregem: De fauw, Baudry, Marrone, Verboom, Derijck, Vetokele, Lerager, Leye, Kaya, Naessens, Madu, Meïté, Steppe, Lepoint, Bostyn, Cordaro, Hamalainen, Brebels, Coopman

Ook de Kortrijkzanen willen er echter het beste van maken en hebben vertrouwen na de winst tegen Westerlo. Ze staan op amper twee punten van leider Essevee en kunnen dus mits winst een geweldige sprong maken én zelfs (minstens voor een dag) aan de leiding komen in de klassering. Dat wekt alvast veel zin uit, al willen ze bij de Kerels liever op kop staan na 30 speeldagen.

Selectie Kortrijk: Boyer, Verstraete, Goutas, Papazoglou, Kage, Saadi, Sifakis, Métanire, De Mets, Gigot, Joaozinho, Rougeaux, Mercier, Rolland, Ouali, Kaminski, Totovytskyi, D’Haene, Van Loo, Sarr

Wie zegeviert in dé derby?

Essevee? Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET u 108 euro op. Meer vertrouwen in de bezoekers? Dan kan u bij een poging voor hetzelfde bedrag 162 euro bijschrijven op uw bankrekening.

Voetbalkrant.com en UNIBET zette u op weg met een gratis wedtegoed via deze LINK.

Meer nieuws