Volg de match tussen KRC Genk en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Racing Genk: Köteles Laszlo, Tshimanga Derrick, Simaeys Jeroen, Anele Ngongca, Buffel Thomas, Benteke Christian, De Bruyne Kevin, Hubert David, Nadson , Vanden Borre Anthony, Vossen Jelle.
Anderlecht: Bedi Mbenza, Odoi Denis, De Sutter Tom, Gillet Guillaume, Jovanovic Milan, Juhasz Roland, Kanu Rubenilson, Kouyate Cheikhou, Proto Silvio, Biglia Lucas, Suarez Matías.
1
Anderlecht trapt de topper op gang!
5
De eerste vijf minuten verlopen rustig, zonder incidenten of kansen. Beide ploegen tasten elkaar nog af.
7
Bij Genk wordt Kevin De Bruyne langs de lijn verzorgd. Dan houdt men bij de thuisploeg de adem toch even in.
7
De eerste echte kans van de wedstrijd is voor Anderlecht. Gillet besluit niet ver naast.
8

Goal
Doelpunt van Rubenilson Kanu (Milan Jovanovic)
Jovanovic bereikt Kanu en die kan profiteren van mistasten achterin bij Genk: 0-1 voor Anderlecht, zo al heel vroeg in de wedstrijd!
10
Kevin De Bruyne is geblesseerd en moet vervangen worden. Een kleine ramp voor Genk.
11
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Jordy Croux

Been kiest niet voor Tözser. Jordy Croux komt in de plek van De Bruyne en Buffel gaat centraal spelen.
12
Een heel knap schot van Suarez, vanuit een scherpe hoek. De bal zoeft naast.
15
Een vrije trap wordt over gekopt door Kouyaté. De Anderlecht-fans bouwen al een feestje. Genk is wat aangeslagen na die dubbele opdoffer.
16
Suarez weer na een goeie actie van Safari. Uiteindelijk maakt Kanu een overtreding op doelman Köteles in de lucht.
19
Suarez gaat neer in het strafschopgebied na een lichte duw van Nadson. Geen penalty, oordeelt de Nederlandse ref Vanboekel.
20
Bij Genk lukt er voorlopig niets. De voorsprong van Anderlecht is verdiend.
21
Een schot van Gillet gaat naast. Opvallend: Jovanovic speelt vanavond als herboren bij Anderlecht.
25
De bal gaat naar Juhasz, maar diens kopbal bereikt niemand.
25
Vrije trap op een niet zo onaantrekkelijke plaats voor Anderlecht.
29
Köteles duwt een voorzet van Suarez slecht weg, maar gelukkig voor Genk zonder gevolgen.
31

Goal
Doelpunt van Guillaume Gillet (Milan Jovanovic)
Genk weet het helemaal niet meer. Nu verslikt Croux zich en Gillet trapt heerlijk binnen. 0-2 voor Anderlecht!
37
Anderlecht dicteert de wet. Nu opnieuw een corner voor paars-wit.
39
De Genk-fans roepen om Daniel Tözser. Ze zijn het duidelijk niet eensm et de beslissing van Been om hem op de bank te laten.
43
 Gele kaart voor Hugues Bedi Mbenza
Bedi gaat heel fors in en krijgt meer dan terecht geel.
45
 Gele kaart voor Thomas Buffel

Scheidsrechter
Rust
Voor de tweede week op rij staat Genk aan de rust 0-2 achter. Anderecht zit op rozen en staat oververdiend op voorsprong. Genk is het spoor helemaal kwijt na de blessure van De Bruyne.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
46
Vervangen Anthony Vanden Borre
Ingevallen Daniel Tözser

Tözser vervangt Vanden Borre bij het begin van de tweede helft.
47
Biglia met een lob en Köteles wordt bijna verrast.
48
Suarez zet voor op Gillet. Die staat alleen voor Köteles, maar de doelman redt met een beenveeg.
51

Goal
Weer een assist van Milan Jovanovic, de derde al van de avond! Kanu trapt de bal in het hoekje: 0-3 voor Anderlecht. Het wordt een feestelijke avond voor de Brusselaars.
54
De Anderlecht-fans zingen 'Wij worden kampioen!'. Het vertrouwen is groot na de sterke prestatie van hun team hier in Genk.
55
Safari werkt een kopbal van Simaeys van de lijn.
60
Slechte pass van Joneleit. Suarez kan onderscheppen. Het schot van de Argentijn wordt gepakt door Köteles.
61
Vervangen Torben Joneleit
Ingevallen Anthony Limbombe

Mario Been gooit Limbombe nog in de plaats van Joneleit.
63
Buffel plots met een reuzekans! Hij kan alleen naar Proto toe, maar de doelman van Anderlecht kan nog in hoekschop verwerken. Dit had de 1-3 moeten zijn.
67
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Fernando Matos Canesin

70
Suarez met een hakje tot bij Gillet, maar die vindt geen richting in zijn schot.
71
Een kans nog voor Limbombe, maar Proto redt met het been.
75
Jovanovic met een pegel en Köteles met de redding.
76
Vervangen Behrang Safari
Ingevallen Jordan L

Lukaku komt de geblesseerde Safari vervangen.
77
Limbombe kopt een voorzet van Croux op het dak van het doel.
83
Tözser met een indraaiende vrije trap, maar Proto redt met het been.
85
Vervangen Matías Suarez
Ingevallen Tom De Sutter

Suarez krijgt nog een applauswissel. De Sutter mag zo nog eens vijf minuten meespelen.
86

Goal
Doelpunt van Tom De Sutter (Guillaume Gillet)
Hij staat vijftien seconden op het veld en scoort al: Tom De Sutter! Op aangeven van Gillet maakt hij de 0-4.