Volg de match tussen Anderlecht en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Anderlecht: Proto Silvio, Biglia Lucas, Odoi Denis, Kanu Rubenilson, Kouyate Cheikhou, Jovanovic Milan, Kljestan Sacha, Safari Behrang, Juhasz Roland, Mbokani Dieumerci, Gillet Guillaume.
Club Brugge: Jorgacevic Bojan, Almebäck Michael, Camozzato Marcos, Bacca Carlos, Zimling Niki, Meunier Thomas, Figueras Montel Jordi, Blondel Jonathan, Lestienne Maxime, Odjidja Vadis, Donk Ryan.
1
De wedstrijd is begonnen.
2
Meteen een prima kans voor Club Brugge. Odjidja mag alleen naar Proto gaan, omzeilt de doelman, maar dan trapt hij niet goed en kan de bal weggewerkt worden.
5
Zo is de beste kans na vijf minuten toch voor Club Brugge. Blauw-zwart speelt in de beginfase alvast niet onaardig.
9
Eerste goeie actie van Anderlecht. Een combinatie tussen Kanu en Odoi, maar diel aatste ziet Almebäck nog terugkeren.
12
Jovanovic speelt Juhasz vrij, maar de Hongaar kan Mbokani in het strafschopgebied niet bereiken.
19
Club krijgt een hoekschop, maar de bal was niet helemaal over de lijn.
20
De hoekschop zelf levert geen gevaar op.
22
Jovanovic mag randje buitenspel vertrekken, maar kan het niet afronden. Hij komt zelfs niet tot een schot. Wel goed gezien van de lijnrechter, want het was geen offside.
24
 Gele kaart voor Niki Zimling
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Zimling, die een overtreding maakt op Biglia.
30
Te veel slordigheden bij Club om Anderlecht echt te bedreigen. Voor het overige is de wedstrijd wel in evenwicht. Nog even aan herinneren: Anderlecht heeft genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden vandaag.
34
Gillet gaat stevig in op Jordi. Toch houdt Boucaut de gele kaart op zak.
35
Ryan Donk kopt een hoekschop van Vadis naast.
37
Juhasz kopt een vrije trap van Juhasz nu over.
41
We naderen de rust en de wedstrijd heeft echt een doelpunt nodig.
45
Het is wachten op kansen. We telden er tot dusver 1: helemaal in het begin van de wedstrijd voor Vadis.

Scheidsrechter
Rust
Na een heel matige eerste helft gaan we rusten bij 0-0. Het goede nieuws voor Anderlecht is dat dit gelijkspel voldoende is om kampioen te worden. Of kan Club toch nog verrassen in de tweede helft?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Thibaut Van Acker

De geblesseerde Jonathan Blondel is halverwege in de kleedkamers achtergebleven.
49
De Sutter en Canesin lopen zich warm aan paars-witte zijde.
51
Zimling belet de doorgebroken Jovanovic de bal voorbij Jorgacevic te werken. De Anderlecht-fans willen een strafschop, maar op het eerst zicht speelde Zimling de bal.
60
De tijd tikt weg in het voordeel van Anderlecht. Echte kansen vallen er niet te noteren. We zien veel strijd en middenveldspel, het goeie voetbal blijft voorlopig uit.
64
Figueras laat zich aftroeven door Gillet, die enkele meters over kopt.
65
Kanu probeert een halve omhaal, maar zijn poging gaat net naast.
65
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Fernando Matos Canesin

Meteen de laatste actie van de nummer tien, die gewisseld wordt voor Canesin.
68
Anderlecht ontsnapt. Bacca mist tot tweemaal toe de unieke kans om Club op voorsprong te trappen. Eerst komt Proto goed tussen maar dan knalt de Colombiaan onbegrijpelijk over.
71

Goal
Doelpunt van Maxime Lestienne (Onbekend Onbekend)
Bacca trekt hard voor en Lestienne duwt binnen. Anderlecht moet nu scoren om de titel vandaag te kunnen vieren.
73
Vervangen Sacha Kljestan
Ingevallen Tom De Sutter

De Sutter komt in de plaats van Kljestan
75
Almeback brengt de doorgebroken Mbokani ten val, Boucaut laat doorspelen. Club Brugge krijgt het voordeel van de twijfel.
80
Kouyate wil terugleggen op Proto, maar lanceert Lestienne. Proto behoedt Anderlecht voor een fatale tweede tegentreffer.
81
Meunier legt aan maar ook zijn poging wordt geweerd.
82
Vervangen Denis Odoi
Ingevallen Guillermo Molins

Molins komt in de plaats van Odoi.
85
Biglia is dicht bij de gelijkmaker maar Jorgacevic gaat uitstekend plat. De eerste goeie kans voor de thuisploeg na het tegendoelpunt.
86
 Gele kaart voor Lucas Biglia
De Argentijn krijgt geel wegens protest.
87
 Gele kaart voor Bojan Jorgacevic
Bojan krijgt geel wegens spelbederf.
88
Vervangen Vadis Odjidja
Ingevallen Joseph Akpala

Vadis ruimt plaats voor Akpala. De aanhang van Anderlecht stelt de langzame wissel niet op prijs.
89
Anderlecht dringt aan. Mbokani kopt op hoekschop over de goal van Jorgacevic. Paars-wit heeft nog enkele minuten tijd om het tij te keren.