Volg de match tussen KV Kortrijk en Standard live, samen met vele andere supporters.

Wie pakt de punten in de strijd om weg te komen van de zesde plek?
Een tweet zegt soms meer dan 1000 woorden ...
20:29
De Kerels krijgen ook tegen Standard het stadion niet uitverkocht. Jammer voor hen vooral, maar wie komt op een godvergeten dinsdagavond ook expliciet naar het voetbal om 20.30 uur? Moeilijk voor familieclubs (met schoolgaande kinderen) om dat verkocht te krijgen...
20:33
We beginnen deze wedstrijd met een minuut stilte. De uitsupporters applaudisseren, de thuisaanhang fluit. Verkeerd begrepen?
1
Kortrijk - Standard: 0-0
1
We zijn er aan begonnen in het Guldensporenstadion. Meteen moet Thuram ver uit zijn doel, hij ruimt wat onorthodox op.
2
En daar is de eerste corner al voor de Kerels, al was het toch vooral een slechte voorzet. De hoekschop levert niets op, de bal is even zoek.
5
Het wordt nu wat bakkeleien op het middenveld. Van Loo moet even op reprimande na een fout op Ezekiel.
7
Achterin bij Standard vandaag Andrade opnieuw in de plaats van Van Damme, terwijl Dussaut de geblesseerde Milec mag vervangen.
7
Centraal vinden we dan weer Scholz naast Arslanagic. Teixeira zit op een kaart van schorsing op de bank.
8
Kortrijk met beste begin
En ondertussen hebben zowel Mulemo als Chevalier een schot op doel laten zien. Thuram kan twee keer pakken zonder moeite.
10
Ook de bezoekers roeren zich eens, maar de trap van Trebel op aangeven van Ezekiel zoeft hoog over.
13
 Gele kaart voor Ricardo Faty
We zijn een klein kwartier ver, Faty was een klein kwartier te laat met zijn voet op Santini ...
16
Dik kwartier ver en Chevalier haalt de achterlijn eens. Pavlovic kopt in, maar niet krachtig genoeg om Thuram echt te gaan bedreigen.
18
Appèl voor handspel in de zestien van de Rouches, maar Lambechts wil van geen strafschop weten. De fans zijn ziedend.
22
Bijna halfweg de eerste helft en echt genieten was dit nog niet. Nu moet ook Capon op de koffie bij Lambrechts.
25
De bezoekers herstellen stilaan het evenwicht. Bijna kon Ezekiel koppen op voorzet van Carcela, maar meer dan een inworp zit er niet in.
26
Guldensporenstadion kolkt nog niet
Carcela en Tomasevic zijn met elkaar in botsing gekomen. Het lijkt ernstig, terwijl we weinig voetbal te zien krijgen.
29

Goal
Doelpunt van Zarko Tomasevic (Ivan Santini)
Tomasevic is terug na de blessurebehandeling en staat meteen op de goede plek om een teruggekopte vrije trap tegen de touwen te rammen. Kortrijk staat op voorsprong.
29
 Gele kaart voor Damien Dussaut
Dussaut kreeg overigens voor de vrije trap nog een gele kaart. Hij staat op scherp nu.
34
Opmerkelijk trouwens: de neus van Tomasevic is mogelijk gebroken bij dat contact met Carcela - een elleboogje?
37
Het blijft wachten op het eerste echte gevaar na de goal overigens. De thuisploeg heeft het onder controle, de bezoekers vinden niet echt aanspeelmogelijkheden.
40
Krijgen we nog iets voor de rust? De match lijkt he-le-maal ingedommeld.
44
Het is echt huilen met de pet op. Spannend blijft het zo dus wel. We krijgen er overigens drie minuutjes bij in de eerste helft. Ongezien, maar logisch!
45+2
Mulemo nog eens met een lekkere voorzet. Ahum!
45+2
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Lukas Van Eenoo

Geblesseerde De Smet moet er af, Van Eenoo mag nog even opdraven voor de rust.
45+3
Kortrijk met voorsprong rust in
En zo gaan we rusten bij een 1-0 voor de thuisploeg. Erg veel hoogstaand voetbal zagen we nog niet, maar de voorsprong kunnen we wel als verdiend catalogeren. Tomasevic deed het (met een gebroken neus?)

Scheidsrechter
Rust
Kortrijk - Standard: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Bal rolt opnieuw in Guldensporenstadion
We zijn er terug aan begonnen hier in het Guldensporenstadion.
49
Bijna een te korte terugspeelbal op Henkinet, maar het feest gaat niet door!
50

Goal
Doelpunt van Lukas Van Eenoo (Onbekend Onbekend)
En het feestje kan gaan beginnen hier in het Guldensporenstadion. Van Eenoo kapt naar zijn linker en laat Thuram kansloos.
54
Arslanagic kopt bijna de aansluitingstreffer binnen, maar Henkinet kan oprapen.