Datum: 08/08/2012 20:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Jan Breydel
Jacobs en Kopenhagen te sterk voor Club
Tomas Taecke
| 0 reacties
Jacobs en Kopenhagen te sterk voor Club
Foto: © SC

Club Brugge is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de laatste voorronde van de Champions League (2-3). Blauw-zwart kwam tegen Kopenhagen twee keer op voorsprong maar moet zich straks toch klaarstomen voor de Europa League.

Tomas Taecke in Brugge

Tchité, Zimling en Vadis Odjidja haalden alledrie de aftrap van de terugwedstrijd van het tweeluik tegen FC Kopenhagen. Carl Hoefkens, nog geschorst tegen Charleroi, nam zijn plaats als rechtsachter opnieuw in. Kujovic kreeg in doel opnieuw de voorkeur op Jorgacevic. Ariël Jacobs wijzigde niet veel aan de ploeg die één week eerder in het Parkenstadion aan de aftrap kwam. Enkel het jonge talent Cornelius werd door Vingaard naar de bank verwezen. In een pittig openingskwartier kwam Club Brugge nauwelijks aan voetballen toe. De beginfase was gekruid met veel overtredingen en hier en daar een doelpoging van de bezoekers. Santin probeerde het tweemaal maar kon Kujovic niet verontrusten.

Blauw-zwart geeft voorsprong tweemaal uit handen

Blauw-zwart herstelde zich beetje bij beetje en kwam bij de eerste mogelijkheid meteen op voorsprong. Kopenhagen gaf op kinderlijke wijze een hoekschop weg, Club profiteerde optimaal. Refaelov vond Figueras bij de eerste paal, de Spanjaard kopte netjes via de rug van Jacobsen voorbij doelman Wiland (1-0). Met de voorsprong op zak hielden de Bruggelingen achterin alles goed dicht, Kopenhagen voetbalde voor de pauze geen enkele kans bij elkaar. Vlak voor de pauze was Figueras dicht bij een tweede thuisdoelpunt. Na een weggekopte hoekschop nam hij de bal ineens op de slof en trapte hij rakelings naast. Halverwege was Club Brugge virtueel geplaatst voor de volgende ronde.

Na de pauze nam Kopenhagen meteen het heft in handen. Gelukkig voor Club leidden de resem voorzetten aanvankelijk tot weinig gevaar. Op het uur viel bij de eerste Deense grote kans dan toch de gelijkmaker. Kujovic pareerde eerst nog een poging, maar in de rebound trapte Jorgensen het leer hoog tegen de touwen (1-1). Een pijnlijke tegentreffer voor blauw-zwart, dat met een halfuur op de klok opnieuw op zoek moest naar een doelpunt. Lang duurde het niet op de bal lag opnieuw in het Brugse kamp. Welgeteld zes minuten na de gelijkmaker schoof Vadis de bal hard voorbij de Deense doelman (2-1). Club zette snel orde op zaken en dat was maar best ook. Refaelov was al heel snel bij de 3-1, maar zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Geldige winning-goal Lestienne wordt afgekeurd

Club leek zijn tweede adem te vinden, maar niets was minder waar. Bij de volgende tegenprik bracht Kopenhagen de bordjes eenvoudig opnieuw in evenwicht. Hoefkens liet zijn tegenstander de bal voor doel brengen, Bolanos kon centraal voor de goal de gelijkmaker binnentrappen (2-2). Terwijl Club eerder nog een halfuur de tijd had om de kwalificatie alsnog af te dwingen, restten de Bruggelingen bij de tweede tegengoal nog maar tien minuten. Leekens greep in en gooide Akpala en Vazquez in de strijd. Blauw-zwart trok alle registers open maar slaagde er niet meer in een derde keer te scoren. Vijf minuten voor inrukken waren onze landgenoten er nochtans enorm dichtbij. Meunier raakte via Wiland de paal, Tchité en Refaelov kregen de bal vanop enkele meters niet tussen de doelpalen. In de extra tijd lukte Lestienne een derde doelpunt, maar de goal werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Toen Kujovic was meegekomen op hoekschop, lukte Santin nog een derde Deense doelpunt (2-3). Club Brugge is uitgeschakeld voor de Champions League en moet zich straks trachten te kwalificeren voor de Europa League.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Hoefkens Carl 81' -
Donk Ryan 90' -
Larsen Jim   90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Zimling Niki 84' -
Blondel Jonathan 90' -
Meunier Thomas   90' -
Tchite Mohammed 90' -
Refaelov Lior 89' -
  Bank G Beoordeel
Akpala Joseph 9'  
Vazquez Victor 6'  
Lestienne Maxime 1'  

FC København FC København

  Speler G Beoordeel
Wiland Johan 90' -
Jacobsen Lars   90' -
Ottesen Jónsson Sölvi Geir 90' -
Sigurdsson Ragnar 90' -
Oviedo Brian   90' -
Vingaard Martin 71' -
Kristensen Thomas 90' -
Bolaños Navarro Cristian 89' -
Jorgensen Nicolai 85' -
Santin César 90' -
  Bank G Beoordeel
Cornelius Andreas 19' -
Grindheim Christian 5'  
Bengtsson Pierre 1'  
Herbeleef Club Brugge - FC København

Vooraf