Datum: 01/04/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Atlético pakt uitstekende uitgangspositie in Camp Nou
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Atlético pakt uitstekende uitgangspositie in Camp Nou
Foto: © Photonews

Atlético Madrid hield vanavond FC Barcelona in bedwang in Camp Nou. Het werd uiteindelijk 1-1: een uitstekende uitgangspositie voor Thibaut Courtois en co. De Rode Duivel vertolkte bovendien een glansrol met wederom enkele uitstekende reddingen.

De partij tussen FC Barcelona en Atlético Madrid is niet alleen een duel tussen twee titelkandidaten in de Spaanse La Liga, maar vanavond ook de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. Bij los Colchoneros moest Thibaut Courtois de genialiteit van Lionel Messi en co aan banden leggen. Toby Alderweireld zat een volledige partij op de bank.

Piqué en Costa sneuvelen

Het was Atlético dat in de beginfase het laken naar zich toe trok. Barça trok zich in de openingsminuten zowaar terug op de eigen helft. David Villa kreeg na amper vijf minuten zelfs een uitgelezen kans op het openingsdoelpunt. José Manuel Pinto – de doublure van de geblesseerde Victor Valdés – leverde het leer knullig in bij de Spaanse international, maar de doelman kon opgelucht ademhalen.

Barcelona herstelde het evenwicht al snel, maar botste keer op keer op een – voor de gelegenheid – geel-blauwe muur. Al was Neymar tussendoor wel zo vriendelijk om Courtois eventjes op te warmen. Camp Nou hield dan weer collectief de adem in bij elke baltoest van Pinto. De fans vertrouwden duidelijk niet op de voetballende kwaliteiten van hun (reserve)doelman. Voor de volledigheid: ondertussen waren Gerard Piqué en Diego Costa al gesneuveld.

Wereldgoal Diego

De vervanger van de Braziliaan was Diego. En de kleine Braziliaan toonde vlak voor het uur zijn ongelooflijke traptechniek. De voormalige sterkhouder van Werder Bremen zette Xavi met één beweging in de wind en knalde het leer vervolgens onhoudbaar in de winkelhaak. Camp Nou op slag ijzig stil en los Colchoneros hadden het levensbelangrijke uitdoelpunt beet.

Hét sein voor Barça om een tempootje of twee sneller te voetballen. De Catalanen trokken met man en macht richting de kooi van Atlético. Courtois stond pal op pogingen van Andres Iniesta, Lionel Messi en Sergio Busquets, maar had geen antwoord in huis tegen de krul van Neymar, 1-1. De Catalaanse trein stoomde dan wel door, maar vond geen touwen meer op de spoorlijn.

Atlético op weg naar halve finale?

Op die manier deed Atlético een uitstekende zaak met het oog op de kwalificatie voor de halve finales van het Kampioenenbal. De hoofdstedelingen moeten de buit nog binnenhalen in de terugwedstrijd, maar vrezen aldaar niets. Er werd dit seizoen immers nog niet verloren in Vicente Calderon. En als Courtois ook in Madrid op dit niveau staat te keepen, is de halve finale wel heel dichtbij.

Opstellingen

Barcelona Barcelona

  Speler G Beoordeel
Xavi Hernández 90' -
Mascherano Javier 90' -
Busquets Sergio 90' -
Alba Jordi   90' -
Neymar 90' -
Iniesta Andrés A   90' -
Alves Daniel 90' -
Messi Lionel 90' -
Pinto José Manuel 90' -
Fabregas Francesc 68' -
Piqué Gerard 12' -
  Bank G Beoordeel
Bartra Aregall Marc 78' -
Sánchez Alexis 22' -
Correia Adriano -  
Roberto Sergi -  
Song Alexandre -  
Paredes Oier Olazabal -  
Pedro -  

Atlético Madrid Atlético Madrid

  Speler G Beoordeel
de Souza Filho João Miranda 90' -
Godin Diego 90' -
Courtois Thibaut 90' -
Cardoso mendes Tiago 90' -
Fernández Arenas Gabriel A   90' -
Juanfran   90' -
Filipe Luis 90' -
Turan Arda   77' -
Villa David 70' -
Da Silva Costa Diego 30' -
  Bank G Beoordeel
Ribas da Cunha Diego  60' -
Sosa José Ernesto   20' -
Rodríguez Barrotti Cristian Gabriel 13' -
Alderweireld Toby -  
Suarez Mario -  
Aranzubia Daniel -  
Insua Emiliano -  
Herbeleef Barcelona - Atlético Madrid

Vooraf