Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Zenit St Petersburg (Europa League )

Volg de match tussen Standard en Zenit St Petersburg live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Standard staat voor een loodzware opdracht. De Rouches moeten een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te werken tegen Zenit St-Petersburg als ze zich alsnog willen kwalificeren voor de poules van de Uefa Cup. Trainer Michel Preud'homme beseft dat het bijzonder moeilijk wordt, maar gelooft er nog in. Preud'homme weet wat Standard te doen staat. "We moeten superoffensief voetballen zonder dat het evenwicht uit de ploeg verdwijnt."
Standard: Burgel Xavier Frederico, Camozzato Marcos, Dante Bonfim, De Camargo Igor, Defour Steven, Espinoza Rorys Aragon, Fellaini Marouane, Onyewu Oguchi, Sarr Adama Mohumad, Toama Salim, Witsel Axel.
Zenit St Petersburg: Anyukov Aleksander, Arshavin Andrei, Chontofalski Kamil, Denisov Igor, Kim Dong Jin , Lombaerts Nicolas, Pogrebnyak Pavel, Shkrtel Martin, Sirl , Timoshchuk Anatoli, Zyryanov Konstantin.
4
Standard begint furieus aan de match. De supporters geloven er nog duidelijk in.
5
Weer Standard dat een kans verzilvert. Fellaini schiet vanuit de tweede lijn. Contofalski gaat plat.
6
Wat een start van Stanard ! Defour met een staalhard schot dat wordt afgeblokt. De doelman stond even op het verkeerde been, maar weet de bal toch klemvast te pakken.
7
Eerste grote kans voor Zenit nadat Sarr te veel ruimte geeft, maar Arshavin weet de kans niet te benutten.
12
De wedstrijd is een beetje stilgevallen na de snelle start van Standard.
14
Vije trap voor Standard, maar de bal wordt overgekopt.
16
Standard heeft de match wel in handen, maar kan voorlopig geen kansen meer verzilveren.
18
Voorzet van Toama, maar De Camargo kan zijn er hoofd er net niet tegenzetten.
19
Zwak schot van Zenit.
21
De Camargo kan de bal net niet voor Chontofalski tikken.
24
Een verre bal naar Onyewu wordt gepakt door Chontofalski.
25
Standard weet dat het snel zal moeten scoren. Daarom zitten er soms wat slordigheden in het spel.
27
Een schot van Arshavin gaat hoog over.
28
Fellaini aarzelt te lang om te schieten.
30
Schot vanuit de 2de lijn van Zenit.
32
Weer is het Onyewu die opduikt in het strafschopgebied. Hij kopt de bal over.
33
 Gele kaart voor Oguchi Onyewu

34
Arshavin kan alleen op Espinoza afgaan, maar hij staat nipt buitenspel.
35

Goal
Doelpunt van Oguchi Onyewu (Onbekend Onbekend)
Onyewu kopt de bal, een vanger voor de doelman. Die begaat een enorme flater en zo gaat de bal er alsnog in.
36
Standard ziet weer kans op kwalificatie.
37
Het lijkt wel of Onyewu in de spits is gezet.
40
 Rode kaart voor Oguchi Onyewu
Wat een domme rode kaart ! Onyewu trapt duidelijk na ! Standard van vreugde naar balen.
42
 Gele kaart voor Steven Defour
Defour protesteert tegen de rode kaart van Onyewu en krijgt zo zelf een gele kaart.
45
We krijgen 3 minuten extra. Standard krijgt nog een hoekschop.
45
De Camargo met een uitstekende kans net voor de rust. Maar hij schiet hoog over.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop. We zagen een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Standard speelde meteen zeer aanvallend en dat loonde : in de 35ste minuut kon Onyewu binnenkoppen. Standard zag zijn kans, maar die werd een minuut later al terug afgeblazen. Onyewu pakte dom rood.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De spelers betreden het vel opnieuw om af te trappen.
46
2de helft is zonet afgetrapt. Standard gaat op zoek naar de volgende goal.
46
Vervangen Frederico Burgel Xavier
Ingevallen Dieumerci Mbokani

Meer aanvallende krachten erin.
47
 Gele kaart voor Pavel Pogrebnyak
De grensrechter fluit voor en Pogrebnyak tikt de bal in een leeg doel. Geel dus.
53
Standard kan het tempo van de 2de helft niet aanhouden en wordt op zijn eigen helft gedrukt.
55
Even opschudding in het strafschopgebied van Zenit, waar iemand de bal met de bal raakt. De scheids fluit niet.
57
Vrije trap Toama, maar de bal vliegt in de muur.
59
Standard is baas in de 2de helft, maar weet voorlopig niet te scoren.
60
Heel Sclessin zet zich nu voor hun ploeg. De tijd begint te dringen.
61
Mbokani kan bijna profiteren van een slechte controle van Chontofalski.
65
Standard begint de man-minder situatie meer en meer te voelen.
66
Nog eens een kans voor Arshavin, de bal gaat net naast.
68
Een doelpunt van Standard wordt afgekeurd voor buitenspel. Een twijfelgeval.