Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadio Delle Alpi
Inter loopt uit dankzij omstreden penalty
Maarten Vandenabeele

De kloof tussen Inter en Roma is opnieuw 8 punten, want de Romeinen verloren kansloos in Siena, terwijl de kampioen door een twijfelachtige penalty de maat namen van Empoli. Juventus kon geen afstand nemen van staartploeg Cagliari.

Empoli begon sterk in Milaan en Inter had niet meteen een antwoord klaar. In de 33e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop na een bal tegen de hand van Vannucchi: een soortgelijke situatie tegen Parma, toen Inter ook een penalty kreeg, zette enkele weken terug het hele land in rep en roer. Ibrahimovic liet het niet aan zijn hart komen en nette zijn veertiende van het seizoen: 1-0 voor Inter (foto). Enkele ogenblikken later moest Inter, voor de derde keer in de jongste vier wedstrijden, vroegtijdig met zijn tienen verder: Vieira kreeg tweemaal geel na een overtreding en protest.
In de tweede helft stak Empoli steeds meer de neus aan het venster en de Nerazzurri hadden een goede Julio Cesar nodig om Buscè en Pozzi van de gelijkmaker te houden. Even voor tijd leken de bezoekers dan toch loon naar werken te krijgen: Materazzi stopte Saudati foutief af in de zestien en veroorzaakte zo een nieuwe strafschop. Saudati stuitte echter op Julio Cesar, zodat Inter overeind bleef.

Een onkennelijk zwak AS Roma liep tegen een flinke nederlaag aan in Siena. Vergassola opende al na 11 minuten de score, 1-0, en daarna bleef de thuisploeg de wet dicteren. Jarolim mikte op de dwarsligger en Fricks poging belandde tegen de paal, maar in de 43e minuut was het wel weer raak: Tonetto klopte zijn eigen doelman na een inzet van De Ceglie, 2-0. In een tweede helft zonder geschiedenis legde Frick enkele minuten voor tijd de zware 3-0 vast.

Juventus kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Cagliari. In de eerste helft kregen de Bianconeri voldoende kansen om op voorsprong te raken, maar ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd: Larrivey liet dé kans op 0-1 liggen. Na de pauze kwam Cagliari op voorsprong: Bianco reageerde het snelst na een hoekschop, 0-1. Een minuut later stond het gelijk: een afstandsschot van Nedved zorgde voor 1-1. Sissoko kwam nog in de ploeg maar ook hij kon de bakens niet verzetten. Salihamidzic kopte helemaal op het einde van de wedstrijd nog nipt naast.

Lazio pakte de drie punten tegen Sampdoria. Mauri gaf de Biancocelesti de leiding na 37 minuten, 1-0, maar net voor de pauze maakte Cassano met een knap schot gelijk: 1-1. Rocchi bezorgde zijn ploeg diep in de tweede helft de overwinning: 2-1.

Pellegrini bezorgde Atalanta al na 18 minuten de leiding in Parma: 0-1. De thuisploeg kreeg na een halfuur een strafschop. Lucarelli scoorde, maar moest de penalty overnemen. De tweede keer stond doelman Coppola in de weg. Een paar minuten later haalde de aanvaller zijn gram: hij kopte een voorzet van Cigarini binnen, 1-1. De bezoekers kwamen opnieuw op voorsprong, na een vluchtschot van Bellini in de 55e minuut: 1-2. Floccari breidde de voorsprong uit naar 1-3 en in de slotfase kon Gasbarroni, op strafschop, nog milderen, maar verder raakte de thuisploeg niet meer: 2-3.

Torino won in Reggina. De thuisploeg startte sterk, maar de Granata kwamen in de 23e minuut wel 0-1 voor, dankzij een omgezette elfmeter van Rosina. Stellone zorgde voor de rust nog voor 0-2. Amuruso bracht de spanning terug op het uur (1-2), maar een nieuw strafschopdoelpunt van Rosina nekte de Amaranto: 1-3.

Genoa won van Catania met 2-1. Danilo zorgde voor de openingstreffer (1-0) na 13 minuten maar na een own goal van Bovo was alles weer te herdoen: 1-1. Borriello (foto) werd de matchwinnaar met een benutte strafschop in de 71e minuut: 2-1. Vanden Borre bleef 90 minuten op de bank.