Sleutelwedstrijd voor CL in Firenze

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Sleutelwedstrijd voor CL in Firenze
Foto: © SC

Zondag staan Fiorentina en Milan tegenover elkaar in een wedstrijd die van kapitaal belang kan zijn voor de vierde plaats. Bij winst is Milan weer helemaal op koers, bij verlies wordt het voor de Rossoneri nog een zware inhaalrace.

Momenteel staat Fiorentina 7 punten voor op Milan, dat wel nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bij winst doen de Viola dus een heel goede zaak. Prandelli kan nagenoeg zijn beste elf op het veld brengen. Mutu (foto), Santana en Pazzini zullen de voorhoede uitmaken. De geschorste Donadel wordt op het middenveld vervangen door Gobbi, die links van Montolivo zal opereren, terwijl Kuzmanovic de rechterflank voor zijn rekening moet nemen. Achterin komt nieuwkomer Da Costa nog niet aan de aftrap.
Ancelotti zag Gattuso voor enkele weken uitvallen. Emerson neemt wellicht de vrijgekomen plaats in. Voorin lijkt Gilardino zeker van zijn plaats, omdat Ronaldo nog steeds out is. Pato start wellicht op de bank en in doel is het nog afwachten of de herstelde Dida zijn plaats weer mag innemen, ten nadele van Kalac.

Leider Inter krijgt een op papier hapklare brok voorgeschoteld: Empoli komt op bezoek in Giuseppe Meazza. De geschorste Cesar wordt vervangen door Jimenez. Vieira start nog steeds op de bank.
Empoli hoopt op een mirakel en dat zal nodig zijn, want met Pratali, Marchisio en Giovinco mist de ploeg een aantal sterkhouders.

AS Roma wacht een verraderlijke verplaatsing naar Siena, de jongste weken behoorlijk op dreef. De Giallorossi missen enkel de geblesseerde Juan, zodat trainer Spalletti heel wat keuze heeft. Aquilani en Giuly (foto) lijken daarvan de voornaamste slachtoffers te gaan worden en moeten hopen op een invalbeurt.
Thuisploeg Siena mist Locatelli, maar kan wel beschikken over winteraankoop Rigano. De veteraan kwam over van Levante.

Juventus neemt het thuis op tegen staartploeg Cagliari: de ideale gelegenheid om de bekeruitschakeling tegen Inter door te spoelen. Iaquinta, Zanetti en Stendardo zijn geschorst, terwijl Buffon nog steeds last heeft van de rug, waardoor de weinig indrukwekkende Belardi weer tussen de palen staat. Op het middenveld komt Sissoko wellicht meteen aan de aftrap.
Cagliari maakte het Juventus in de heenronde bijzonder moeilijk, met Foggia in een glansrol. De aanvallende impulsen van de Rossoblu zullen alweer van hem moeten komen.

Udinese gaat op bezoek bij het kwakkelende Napoli. De Napolitanen veegden op de tweede speeldag de vloer aan met de Bianconeri en wonnen met maar liefst 0-5. Tijd voor revanche dus, al zal dat zonder de sterke Mesto moeten gebeuren: de rechterflank van Udinese is nog een tijdje buiten strijd als gevolg van de schop die Cesar van Inter zijn tweede gele kaart koste.
Napoli kocht 4 nieuwe spelers in januari: van hen lijkt enkel Mannini te mogen starten, links op het middenveld in plaats van de geblesseerde Savini.

De andere wedstrijden van de eenentwintigste speeldag:
Parma - Atalanta
Genoa - Catania
Palermo - Livorno
Reggina - Torino
Lazio - Sampdoria
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties