Datum: 02/11/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lotto Park
Anderlecht toont zich (weer) efficiënt tegen onmachtig OHL
Anderlecht toont zich (weer) efficiënt tegen onmachtig OHL
Foto: © SC

Geen wervelend voetbal, wel drie punten voor Anderlecht. Twee productieve minuten in de eerste helft waren genoeg voor de winst, maar OH Leuven kwam in de tweede helft nog terug via een penaltygoal. Mitrovic maakte het af en OHL viel nog met negen na rode kaarten voor Pettersson en Ngolok.

OH Leuven was alvast niet met een ei in de broek naar Anderlecht afgezakt. Ronny Van Geneugden durfde het aan met twee centrumspitsen en twee aanvallende flanken te spelen. En dat terwijl Van den Brom vasthield aan zijn opstelling van tegen Oostende, met enkel Bruno in plaats van Acheampong. Met De Zeeuw-Kljestan-Milivojevic centraal op het middenveld dus.

Maar in tegenstelling tot de match aan de Kust startte Anderlecht nu wel sterk. Na tien minuten hadden De Zeeuw, Bruno en Milivojevic al een paar aardige kansen bij elkaar gevoetbald. Daarbij viel vooral het sterke spel van De Zeeuw op. Die had de boodschap blijkbaar goed begrepen en jaagde nu wel op alles wat maar in het bezit van het leer was en deelde daarbij ook nog enkele heel knappe passes uit. En ook Vanden Borre was vanaf het begin bij de les.

Opleving voor rust

Aleksandar Mitrovic, dat was een andere zaak. De Serviër straalde niet echt energie uit en had het moeilijk met zijn controles en positiespel. Maar goed, Leuven leek niet bij machte om Anderlecht ook maar een strobreed in de weg te leggen. Aanvallend konden ze Kaminski geen enkele keer verontrusten. Er ontbrak creativiteit in de ploeg van paars-wit om het slot van de deur te halen en het goede van de eerste tien minuten was al snel vergeten. Het spel van Anderlecht werd sterieler als een operatiekamer en dus waren al in de eerste helft de eerste fluiters te horen.

Maar die waren net dat ietsje te voorbarig. Iedereen zuchtte al van frustratie als ineens Kljestan alleen voor Lenaerts opdook en via het lichaam van Robson de score opende in minuut 43. Minuut 44 en de match was gespeeld, want Vanden Borre verstuurde een schitterende pass richting Mitrovic en die werkte in één tijd af. Twee goals op twee minuten net voor rust: het recept van Oostende maal twee dus.

Drie rode kaarten

Anderlecht hoefde dus niet meer te gaan doordrukken en volgde dat tot in de letter op, want paars-wit herbegon met zijn slentervoetbal in plaats van naar de derde goal op zoek te gaan. En jawel, de aansluitingstreffer kwam er ook na een voorzet die op de arm van Deschacht belandde. Messoudi achter de bal en we hadden weer een wedstrijd.

Van den Brom greep in en bracht Tielemans en Praet in en dat rendeerde, want Praet had een belangrijk aandeel in de beslissende derde goal. Hij opende tussen drie verdedigers perfect voor N'Sakala en die vond Mitrovic voor doel die makkelijk zijn tweede van de avond kon scoren. Even daarvoor had Pettersson zijn tweede rode kaart in vier dagen opgeraapt met een harde tackle op Vanden Borre en dus moest OHL de laatste tien minuten met tien spelen. En zelfs vijf minuten met negen, want ook Ngolok moest er met een tweede gele kaart af. En ook Vanden Borre mocht nog gaan douchen na een domme tweede gele kaart.

Dat gaf paars-wit natuurlijk niet meer uit handen, maar we vergeten niet dat het een uur weer amper om aan te kijken was. OHL vocht voor wat het waard was, maar miste te veel basisspelers.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' 2.5
Vanden Borre Anthony A     90' 2.5
Kouyate Cheikhou 90' 2.5
Mbemba Mangulu Chancel 90' 2.5
Deschacht Olivier A 90' 2.5
Kljestan Sacha 66' 2.5
De Zeeuw Demy 74' 2.5
Milivojevic Luka 90' 2.5
Bruno Massimo 90' 2.5
Mitrovic Aleksandar ⚽ ⚽ 90' 2.5
N'Sakala Fabrice A 85' 2.5
  Bank G Beoordeel
Tielemans Youri 24' 2.5
Praet Dennis 16' 6
Acheampong Frank Opoku 5'  
Najar Rodriguez Andy Aryel -  
Roef Davy -  
Nuytinck Bram -  
Cyriac Gohi Bi -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Lenaerts Yves 90' -
Bandalovski Ivan 45' -
Raymaekers Wim 90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Pettersson Tom   79' -
Messoudi Mohamed 88' -
Geraerts Karel 90' -
Ngolok Evariste     85' -
Azevedo Thomas 82' -
Ogunjimi Marvin 90' -
Kostovski Jovan 90' -
  Bank G Beoordeel
Wijns David 45' -
Cerigioni Alessandro 8'  
Gislason Stefan 2'  
Maia de Oliveira Douglas Donizete -  
Bastiaens Wout -  
Van Goethem Kenneth -  
Vits Senne -  
Herbeleef Anderlecht - OH Leuven

Vooraf