Datum: 22/02/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Guldensporenstadion
Arbeitman stelt executie Bergen uit
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Arbeitman stelt executie Bergen uit
Foto: © SC

Na een weinig hoogstaande pot 'voetbal' eindigde Kortrijk-Bergen op 1-2. De Draken ontlopen dankzij de verrassende zege even play-off 3. KV Kortrijk was matig tot zwak en kon alweer niet winnen voor eigen huis. Enig lichtpunt was invaller Stijn De Smet.

Sander De Graeve in Kortrijk

Bergen begon aan deze levensbelangrijke match met Arnor Angeli nog eens in de basis. De technisch vaardige middenvelder moest achter spits Ericsson voor de impulsen zorgen. Bergen moest winnen, anders was play-off 3 een feit. Bij verlies was de laatste plaats zelfs een certitude.

De thuisploeg, met nog een waterkansje op play-off 1, kwam aan de aftrap met Robert Klaasen. Voor de nummer tien was het pas zijn eerste basisplaats. Hij verving Stijn De Smet die deze week wat grieperig was. Ook Mahau mocht starten. Raman en Matton zaten na blessure voor het eerst opnieuw op de bank.

Keet en Tomasevic blunderen opnieuw

Het voetbal was in de eerste helft alvast niet om aan te zien. Het veld lag er dramatisch bij en de partij ontbrak elke notie van ritme. De bezoekers kwamen er het dichtst bij via Chatelle. Hij knalde op aangeven van Angeli voorlangs. Ook Matthys zag een schuiver naast doel gaan.

Nadat enkele Kortrijkzanen graag neergingen in de box en geen strafschop kregen, kreeg Bergen een beloning voor de inzet. Chatelle krulde een bal de zestien in en Dusenne mocht volledig vrij inkoppen. Keet en Tomasevic stonden erbij en keken ernaar.

De Smet met het vuur

0-1 bij de rust dus en play-off 3 even afgewend voor de Henegouwers. Vooral Coulibaly mocht zich bezinnen. De aanvaller maakte werkelijk niets klaar en won haast geen enkel duel. Toch was het Brecht Capon die tijdens de koffie moest wijken voor Stijn De Smet.

De aanvallende middenvelder bracht meteen vuur in het Kortrijkzaanse spel. Werkelijk alle acties van de thuisploeg gingen via De Smet. Na goed tien minuten lukte hij de gelijkmaker. Dussenne ging van held naar antiheld. Hij liet een bal van Santini door en De Smet werkte koelbloedig af.

Arbeitman in extremis

Kortrijk duwde even door, maar ging daarna opnieuw enkele hoofdstukken in het blunderboek van Keet en de zijnen bijschrijven. Eerst knalde de doelman de bal op Matthys, maar Bergen kon niet profiteren. Hij zette het foutje recht toen Heylen het in z'n hoofd kreeg om richting eigen doel te koppen. Een kattesprong van Keet voorkwam een drama.

Intussen kwam ook Angeli dichtbij de 1-2. Aan het eind eiste Santini, zeer tot ongenoegen van Klaasen, zijn zoveelste vrijschop op, maar de spits knalde rakelings over. Ook oog in oog met Saussez lukte het niet voor de Kroaat uit vorm. Aan de overkant zorgde Arbeitman nog voor een donderslag bij heldere hemel. Hij kopte diep in extra tijd de Draken nog iets langer uit de greep van play-off 3.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 4
Capon Brecht 45' 5
Heylen Michaël 90' 5
Chanot Maxime 90' 5
Tomasevic Zarko 90' 5
Oussalah Mustapha 90' 5
Mahau Gregory 73' 6
De Mets Gertjan 84' 6
Klaasen Robert 90' 6
Santini Ivan A 90' 5
Coulibaly Elimane 90' 5
  Bank G Beoordeel
De Smet Stijn 45' 6.5
Raman Benito 17' 5
Chevalier Teddy 6'  
Martin Baptiste -  
Matton Thomas -  
Petrovic Branimir -  
Clepkens Michael -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' 6
Shpungin Yuval 53' 5
Dussenne Noë 90' 5
Timmermans Nicolas 90' 7
Monteyne Pieterjan A 90' 6
Diandy Cristophe 90' 5
Le Postollec Flavien   90' 5
Angeli Arnor 90' 6
Chatelle Thomas A   90' 5
Ericsson Pär 75' 5
Matthys Tim 90' 7
  Bank G Beoordeel
De Belder Dylan 37' 5
Matumona Zola 15' 5
Soumah Richard -  
Arbeitman Shlomi -  
Nyoni Vuza Prince -  
Dupire Geordan -  
Ntambwe Brice -  
Herbeleef KV Kortrijk - Bergen

Vooraf