Reactie Matthys: "Liefst tegen Leuven in play-off 3"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Matthys: "Liefst tegen Leuven in play-off 3"
Foto: © SC

Bergen boekte op bezoek bij KV Kortrijk eindelijk nog eens een zege. Voor de rode lantaarn is het echter te laat, enkel een mirakel kan de Henegouwers nog naar play-off 2 loodsen. Matthys ontloopt in play- off 3 overigens liefst Waasland- Beveren.

Sander De Graeve in Kortrijk

De zege was een boost. "Om play-off 3 te winnen, moet je mentaal heel erg sterk staan, net daarom is deze zege zo belangrijk. Wie ik het liefst tegenkom? Doe toch maar OH Leuven, daar deden we het al goed tegen. Waasland-Beveren is ons zwarte beest, die ploeg vermijd ik dus liever."

Aan play-off 2, daar denken ze in Bergen al lang niet meer aan. "Play-off 3 vermijden, daar is het te laat voor. Sinds de thuisnederlaag tegen KV Mechelen bereiden we die play-off 3 al voor. We moesten enorm veel wedstrijden winnen en dat was niet realistisch. Nu hadden we het geluk dat we al heel het seizoen ontbraken. We speelden vaak goed mee, maar werden nooit beloond."

"Dussenne ging zweven"

Matthys' ploegmaat Dussenne scoorde de openingstreffer, maar ging bij de 1-1 opzichtig in de fout. "Het is nog een jonge speler, hé. Ik zag dat hij na zijn goal wat begon te zweven en zo maakte hij dat foutje."

Joachim Mununga, die opvallend afwezig was, voelde zich volgens Matthys niet zo goed. "Het klopt niet dat hij geen zin had, volgens mij. Hij heeft nog niet veel gespeeld, als je dan al geen zin meer hebt, is er iets mis. Over een afslanking van de kern heeft de coach ons nog niets laten weten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties