Datum: 04/06/2005 00:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 10
Italianen blijven overeind in Oslo

De Italiaanse noodploeg van Marcello Lippi bleef overeind in en tegen Noorwegen en blijft autoritair leider in de kwalificatiegroep. Na een evenwichtige wedstrijd bleef het 0-0.

De fysiek sterke thuisploeg nam onmiddellijk het heft in handen en kon Buffon een paar keer bedreigen. Na het eerste kwartier luwde de storm en via de flanken Zambrotta en Camoranesi kwam de Squadra opzetten. Uitgespeelde kansen waren er echter aan geen van beide zijden.

Na de rust was Carew een paar keer gevaarlijk maar in de 52e minuut kreeg Vieri (foto) een uitgelezen kans om de Azzurri op voorsprong te brengen maar hij schoot over. Even later moest hij vervangen worden door Toni wegens spierproblemen. De Noren probeerden op het einde nog het laken naar zich toe te trekken maar dichtbij Buffon raakten ze niet meer. Eeen logische 0-0 was het gevolg.

Italiƫ blijft leider met 13 punten uit 6 wedstrijden. Dat zijn er 4 meer dan eerste achtervolgers Noorwegen en Sloveniƫ.