Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 10
Rode Duivels brillen in Servië
Anthony Van der Planken

De Rode Duivels hebben vandaag een knap resultaat behaald in Servië en Montenegro. De wedstrijd eindigde zoals ze begonnen was, met 0-0. Toch is er weinig reden tot euforie, want met deze draw is het WK weer wat verder weg voor België.

Servië en Montenegro, dat we voor de goede orde vanaf nu gewoon Servië zullen noemen, startte erg goed aan de partij. Al na vier minuten had ene Nenad Jestrovic kunnen en zelfs moeten scoren. De topschutter van Anderlecht kwam oog in oog met doelman Silvio Proto, die met een knappe redding nog maar eens bewees waarom hij en niemand anders nationale doelman is.

Een tweede goede kans kwam er enkele minuten later. Danijel Ljuboja kreeg vlak voor doel de bal aangespeeld, maar hij legde het leer nog naast. De Belgen mochten van geluk spreken, want een aanvaller met ook maar een beetje zelfrespect had die bal wél binnengelegd.
Het was trouwens lang niet de enige keer dat de Duivels ontsnapten. Nog in diezelfde eerste helft beging Thomas Buffel een duidelijke hands in de eigen zestien. De scheidsrechter liet echter begaan. De Rode Duivels zelf beperkten zich tot een kansje voor Buffel, die over doel schoot.

Ook in de tweede helft waren de Serviërs baas, maar imponerend was het allemaal niet. Proto werd wel enkele keren aan het werk gezet. Hij ranselde zowel een uitstekende kopbal van Vukic als een mooie vrije trap van Vucinic uit zijn doel.

Dé kans voor de Rode Duivels kwam er rond het uur. Koen Daerden zette een goede actie op en legde af voor de volledig vrijstaande Mbo Mpenza. De aanvaller trapte onbegrijpelijk naast.
Het bleef zo bij 0-0, waarmee de Rode Duivels weinig opschieten. De mannen van Anthuenis moeten nu echt wel alle wedstrijden winnen, willen ze nog een kansje maken op het WK.