Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 13
Groep 2: Oekraïne plaatst zich voor het WK
Kristof Blomme

Ondanks het 1-1 gelijkspel heeft Oekraïne zich toch als eerste Europese land geplaatst voor het WK volgend jaar. Dit gebeurde dankzij een late goal van Denemarken tegen Turkije.

Georgië - Oekraïne 1-1

Indien Oekraïne de partij in Georgië winnend kon afsluiten zouden ze zich plaatsen voor het WK. De kloof met Turkije zou dan namelijk minstens zeven punten blijven met nog slechts twee partijen te gaan. In Georgië werd de match achter gesloten deuren afgewerkt. In de thuismatchen tegen Griekenland en Turkije hadden de supporters zich namelijk misdragen. Vlak voor rust wist Rotan de bezoekers op voorsprong te brengen. Het tegendoelpunt van Gakhokidze in de laatste minuut leek nog roet in het eten te strooien. Nadat bleek dat ook Turkije slechts gelijk speelde konden de Oekraïners toch nog een feestje bouwen.

Turkije - Denemarken 2-2

Voor de Turken was groepswinst bijna onmogelijk geworden. Toch werd er best gewonnen in de strijd om de tweede plaats. Vlak voor rust was het toch Denemarken dat op voorsprong kwam via Jensen. Vlak na de pauze kon de thuisploeg meteen gelijk maken. Het was Okan die de netten deed trillen. Turkije wist nadien zelfs op voorsprong te klimmen. Metin scoorde tien minuten voor tijd. De Turken leken op die manier het feestje van de Oekraïners nog te verstoren. In de allerlaatste minuut zorgde Sören Larsen, de nieuwe spits van Schalke 04, echter nog voor de gelijkmaker. Turkije staat nog op de tweede plaats met twee punten voorsprong op de Grieken en vier punten op de Denen. Beide ploegen hebben echter wel één match minder gespeeld. Spanning troef dus in deze groep in de strijd om de tweede plaats.

Albanië - Kazachstan 2-1

Beide ploegen waren al uitgeschakeld en speelden dus enkel nog voor de eer. Bij Albanië mocht Besnik Hasi 90 minuten opdraven. Kazachstan moest proberen het eerste puntje binnen te halen in deze kwalificaties. Bij de rust zag alles er nog goed uit voor de Kazachen. In de eerste 45 minuten had niemand namelijk weten te scoren. Na de koffie kwam daar verandering in. Myrtaj zorgde na tien minuten voor de openingsgoal. Enkele minuten later werd het 2-0 via Bogdani. Kazachstan kon de eer nog redden dankzij een doelpunt van Nizovtsev. Ze blijven wel troosteloos onderin met nog geen enkel punt.