armArmenië
nedNederland
Datum: 03/09/2005 19:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 13
Zwak Nederland wint met kleinste verschil
Steven Bologne
| 0 reacties
Zwak Nederland wint met kleinste verschil
Foto: © SC

Nederland heeft vanavond zonder mooi voetbal te spelen de drie punten weggeraapt in Yerevan. Armenië moest na 90 minuten de duimen leggen in een ontzettend zwakke partij. Voor Oranje was het de 300ste zege in de geschiedenis.

De ploeg van Marco Van Basten was in de eerste speelhelft vooral via Dirk Kuijt dicht bij de openingstreffer, maar de kopbal werd door de Armeense goalie uit doel gehouden. Dat was zowat het enige gevaar waarvoor de Nederlanders konden zorgen. Ook thuisploeg Armenië had moeite om ook maar één deftige aanval in elkaar te steken, de ruststand was dan ook niet meer dan logisch; 0-0.

Ook de tweede helft bracht geen beterschap, Marco Van Basten gooide dan maar Vennegoor of Hesselink in de ploeg ten koste van Kromkamp en dat resulteerde. Zijn eerste baltoets was voldoende om Van Nistelrooy de 0-1 aan te bieden en de spits van Manchester United aarzelde niet. Nederland wint zo zonder veel glans bij Armenië en lijkt zo af te stevenen op de groepswinst.

Doelpunt: '63  0-1 Van Nistelrooy

Nederland: Van der Sar, Kromkamp ('63 Vennegoor of Hesselink), Boulahrouz, Opdam, Van Bronckhorst, Landzaat ('51 Sneijder), Maduro, Cocu, Kuijt, Van Nistelrooy, Van Persie ('75 Van der Vaart).

Europa

 Speeldag 13