Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 13
Groep 6: Polen neemt leiding weer over
Kristof Blomme

Polen klopte Oostenrijk op eigen veld met 3-2. Oostenrijk is nu helemaal uitgeschakeld voor de eerste twee plaatsen. Polen en Engeland zullen onder elkaar uitmaken wie groepswinnaar wordt.

Wales - Engeland 0-1

Hier vindt u een ruim verslag van deze wedstrijd.

Polen - Oostenrijk 3-2

Met een zege kon Polen zich verzekeren van minstens barragewedstrijden. Michal Zewlakow van Anderlecht stond de volledige partij op het veld. De thuisploeg begon goed want Ebi Smolarek van Dortmund kon na nog geen kwartier spelen de score openen. Halverwege de eerste helft werd de score al verdubbeld. Kosowski joeg de bal tegen de netten. Na een kwartier in de tweede helft leken de Oostenrijkers terug in de match te komen via Linz. Enkele minuten later maakte Zurawski, sinds dit seizoen bij Celtic, het derde doelpunt voor z'n land. Op het einde van de partij was het opnieuw Linz die kon scoren voor de bezoekers, maar het bleef bij 3-2. Dankzij deze driepunter komt Polen nu opnieuw op de eerste plaats met twee punten voorsprong op Engeland. De Engelsen hebben wel één match minder gespeeld. De laatste match in deze groep, Engeland - Polen op twaalf oktober, zal voor de beslissing moeten zorgen. Oostenrijk, dat tien punten minder telt dan Polen, is uitgeschakeld.

Noord-Ierland - Azerbeidzjan 2-0

Dit was een wedstrijd tussen twee lelijke eentjes in de groep. De Noord-Ieren begonnen aan de partij met drie punten, na drie gelijke spelen. Azerbeidzjan had voorlopig slechts twee keer gelijk gespeeld. Na een uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Elliot. Vijf minuten voor het einde zorgde Feeney op penalty voor de eerste overwinning van Noord-Ierland in vier jaar.