rusRusland
lieLiechtenstein
Datum: 03/09/2005 17:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 13
Zenith-spelers doen het voor Rusland
Luc Goderis
| 0 reacties
Zenith-spelers doen het voor Rusland
Foto: © SC

Al van bij het eerste fluitsignaal nam de thuisploeg de wedstrijd stevig in handen en kampeerde bijna onafgebroken op de helft van LiechtensteinRoman Pavluychenko stormde na drie minuten solo richting doelman Peter Jehle maar werd er in de kleine rechthoek foutief onderuit gehaald.  Jehle mocht blijven staan en de Russen, met Sergei Ignashevic achter de bal, misten de strafschop.
De Liechtenstein-doelman pakte nog uit met enkele knappe reddingen maar kon, net voor het halfuur, niet voorkomen dat Rusland toch op voorsprong kwam.

Alexander Kerzhakov schoot in de 27ste minuut de gastheren op voorsprong.  Na een afgeweerd schot van Andrei Arshavin, zijn maatje bij Zenith St Petersburg, knalde hij de rebound in het dak van het doel.
Liechtenstein kon tijdens de eerste helft weinig tot niets daartegenover stellen.  De momenten dat de Liechtensteiners de middellijn overschreden waren zeer zeldzaam.

Het duurde nog tot halfweg de tweede helft vooraleer ze doelman Igor Akinfeev aan het werk konden zetten.  Franz Burgmeier kopte eerst van dichtbij op de Russische doelman en wat later had de Russische nummer één geen problemen met een schot van diezelfde Burgmeier.
Kerzhakov verdubbelde daarop de voorsprong.  Na een lage voorzet van Alexander Anyukov, ook al van Zenith St Petersburg, tikte hij simpel binnen. 

Kort voor affluiten mocht Yegor Titov, na bijna twee jaar, zijn wederoptreden maken als international.  Hij viel in voor Andrei Arshavin.  De kapitein van Spartak Moskou werd in November 2003 betrapt op het gebruik van bromantan en zat een schorsing uit van één jaar. 

Liechtenstein-coach Martin Andermatt was niettemin tevreden met de prestatie van zijn ploeg.  "Rusland was zeer sterk en het was, vooral tijdens de eerste helft, zeer moeilijk voor ons maar mijn jonge ploeg heeft hard gevochten vandaag en ik wil ze daarvoor feliciteren", verklaarde hij na afloop van de wedstrijd. 

Zijn Russische collega, Yuri Semin, was eveneens tevreden.  "We speelden een goede wedstrijd en de spelers toonden een werkkracht en inzet".  "Het was niet gemakkelijk maar ik ben tevreden met de drie punten."  "Liechtenstein speelde goed georganiseerd en verdient een pluim".

Dankzij de overwinning klimt Rusland, naast Slovakije, naar een gedeelde tweede plaats in groep 3.  De Portugezen blijven, met vijf punten voorsprong, comfortabel leider.
Woensdag staat Rusland - Portugal op het programma.  Diezelfde dag speelt Slovakije in Riga tegen Letland.

foto : Alexander Kerzhakov (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Europa

 Speeldag 13