Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Hampen Park
Italië haalt een punt in Schotland

Italië en Schotland hebben in Hampden Park 1-1 gelijkgespeeld. De thuisploeg kwam al na dertien minuten op voorsprong, maar een kwartier voor tijd wisten de Azzurri de gelijkmaker te scoren.

Bij Italië moest Alberto Gilardino in laatste instantie afmelden met een blessure. Daardoor startte Vicenzo Iaquinta in de basis. Angelo Peruzzi verving Gianluigi Buffon in het doel. De Azurri begonnen het best aan de partij met mogelijkheden voor Cristian Zaccardo en Christian Vieri. Na dertien minuten waren het echter de Schotten die konden scoren. Kenny Miller verlengde een voorzet van Paul Hartley in doel. Italië was verrast en Schotland controleerde de partij voor de volgende twinitig minuten. Vlak voor rust schoten de Azzurri dan toch wakker, maar scoren zat er niet meer in. Schotland-goalie Craig Gordon was in goede doen en werd hij geklopt dan was er nog een verdediger die de bal van de lijn kon halen.

Het begin van de tweede helft was gelijkopgaand en op het uur kreeg Vieri een dot van een kans. De spits slaagde er echter in om een bal van in de kleine rechthoek over te trappen. Italië nam nu het heft in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 75ste minuut kwam die verdiende gelijkmaker er dan ook. Gordon sloeg een hoekschop van Mauro Camoranesi met één vuist weg, maar invaller Fabio Grosso deponeerde de bal met een volley in doel. Voor de verdediger zijn eerste doelpunt in negen optredens voor de Italiaanse nationale ploeg. Beide ploegen namen genoegen met een punt en beperkten zich daarna vooral tot middenveldspel.

Schotland: Gordon; Alexander, Dailly, Webster, Weir; Ferguson; Fletcher, McNamara, Quashie (McCann 66), McFadden; Miller (Beattie 76)
Italië: Peruzzi; Zaccardo (Grosso 46), Cannavaro, Nesta, Zambrotta; Gattuso, Pirlo, De Rossi (Camoranesi 60); Totti; Iaquinta (Toni 71), Vieri