Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Millennium Stadium
Engeland heeft veel moeite met Wales
Kristof Blomme

Engeland heeft bij Wales gewonnen met 0-1. Joe Cole zorgde voor het enige doelpunt van de partij. Hierdoor wordt Engeland weer eerste in de groep met één puntje voorsprong op Polen.

Engeland had in het begin van de partij het betere van het spel. Hoewel Wales constant op de eigen helft werd gedrukt kwam de eerste echte kans er pas na twintig minuten. Balverlies bij de thuisploeg leidde ertoe dat Gerrard en Rooney een mooie dubbelpass konden opzetten. Oog in oog met doelman Coyne faalde de spits van Manchester United echter. Het schot van Shaun Wright-Phillips in de rebound was ook te zwak. Veel meer kansen kregen de Engelsen niet. Het was integendeel bijna aan de overkant dat de openingsgoal viel. Een voorzet van Giggs werd goed ingekopt door de sterke John Hartson. Met een mirakuleuze save kon Robinson z'n team behoeden voor een achterstand. Vlak voor rust was er nog een goeie kopkans voor Joe Cole na een voorzet van Beckham. De kopbal strandde naast het doel van de Welshmen.

Na zo'n tien minuten in de tweede helft konden de Engelsen toch scoren. Een knappe actie van Wright-Phillips op rechts werd met enig geluk in doel gewerkt door Cole. Even later kon een lob van Rooney door Coyne nog net over getikt worden. Naar het einde van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog wat druk te zetten. Meer dan enkele gevaarlijke lange ballen voor doel leverde dat echter niet op.

Engeland hield stand en komt nu weer aan de leiding van de groep met één puntje meer dan Polen. Oostenrijk volgt nu al op acht punten, hoewel die nog een match minder hebben gespeeld.