Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 14
Groep 8: Bulgarije haalt 0-2 achterstand op
Glenn De Nys

In groep 8 won Bulgarije na een ware thriller met 3-2 van Ijsland. De Bulgaren kwamen terug van een 0-2 achterstand en scoorden in de laatste minuten nog de winning goal. Trainer Hristo Stoichkov moest de wedstrijd in de tribune volgen nadat hij in de wedstrijd tegen Zweden van het veld gestuurd werd.

Na negen minuten profiteerde Gretar Steinsson van een blunder in de Bulgaarse verdediging, en zette zo de 0-1 op het bord. Hermann Hreidarsson verdubbelde zeven minuten later de score na een prachtige actie van Chelsea-spits Eidur Gudjonhnsen (0-2).

Na 21 minuten zette Barbatov, met zijn 27ste goal als international , de aansluitingstreffer op het bord. Halverwege de tweede helft was het dan invaller Georgi Illiev die gelijkmaker tegen de netten duwde (2-2).

Bulgarije bleef zoeken naar de overwinning en kreeg deze ook vier minuten voor tijd. Martin Petrov liet doelman Arason geen schijn van kans na een magistrale vrije trap (3-2).

Beide ploegen kunnen zich niet meer kwalificeren voor het WK volgend jaar. De Bulgaren volgen, met nog twee wedstrijden te spelen, op acht punten van leider Kroatiƫ, Ijsland volgt zelfs op 15 punten.