Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 14
Groep 2: voor de tweede plaats nog niks beslist
Kristof Blomme

Zowel Turkije, Griekenland als Denemarken wonnen hun wedstrijd in groep 2. De drie concurrenten voor de tweede plaats houden het dus spannend tot het einde.

Oekraïne - Turkije 0-1

Turkije had geluk dat het nu Oekraïne op eigen veld mocht bekampen. De Oost-Europeanen hadden zich zaterdag namelijk al verzekerd van een WK-ticket. Hakan Sükür speelde zijn 100e wedstrijd voor Turkije. Hiermee staat hij op drie matchen van recordhouder Rüstü. De match was vrij goed in evenwicht, hoewel de thuisploeg iets beter voetbalde. Het was echter Turkije dat kon scoren. Na 55 minuten tekende Tumer Metin voor het enige doelpunt. Hiermee bezorgde hij zijn land de broodnodige drie punten. De nederlaag kon de thuisploeg echter niet deren. Na de wedstrijd barstte er een heus volksfeest los.

Kazachstan - Griekenland 1-2

Als Griekenland alles in eigen handen wou houden moest er gewonnen worden bij Kazachstan. Op papier mocht deze klip geen moeilijkheden opleveren voor de Europese Kampioen. In de eerste helft kregen de Kazachen echter de beste kansen. Griekenland mocht zich gelukkig prijzen dat het met 0-0 de rust kon bereiken. Heel vroeg in de tweede helft kon de thuisploeg toch verdiend de score openen via Zhumaskaliyev. Het was voor de Grieken wachten tot Giannakopoulos tien minuten voor tijd kon gelijkmaken. In de derde minuut van de blessuretijd kon Liberopoulos zijn land nog de overwinning schenken met een levensbelangrijke goal. Als de Grieken nog twee keer winnen spelen ze barragewedstrijden.

Denemarken - Georgië 6-1

Hoewel de Denen overtuigend wonnen van Georgië lijkt het WK heel ver weg. Ze moeten rekenen op puntenverlies van Turkije in Albanië om de tweede plaats nog te kunnen pakken. Ze deden alvast wat ze moesten doen tegen de Georgiërs, winnen. Claus Jensen kon al heel vroeg voor de openingsgoal zorgen. Toen na twintig minuten bezoeker Khizanishvili van het veld werd gestuurd leek de wedstrijd al gespeeld. Voor rust konden Poulsen en Agger de score nog opdrijven voor de Denen. Tussenin had Demetradze de schade weten te beperken op penalty. Na rust maakten de Scandinaviërs er nog een doelpuntenfestival van. Tomasson scoorde de 4-1. In de laatste tien minuten kon Sören Larsen van Schalke nog twee keer de netten doen trillen.