Groep 1: thuisploegen kennen geen problemen
Kristof Blomme

In groep 1 wonnen zowel Tsjechië, Nederland als Finland hun thuismatch. Hierdoor verandert er bovenin de rangschikking niks. Finland is volledig uitgeschakeld.

Tsjechië - Armenië 4-1

Na de nederlaag zaterdag in en tegen Roemenië had Tsjechië iets recht te zetten. Dat moest dan wel gebeuren tegen Armenië. Zij hadden dit weekend nog nipt verloren tegen Nederland. Ook de Tsjechen hadden het niet onder de markt met hun gasten in de eerste helft. Aan de rust was de stand dan ook nog 0-0. Meteen na rust kon de thuisploeg toch de ban breken. Marek Heinz, die net overstapte naar Galatasaray, wist te scoren. Nog voor dat er een kwartier gespeeld was in de tweede helft kwamen de Tsjechen zelfs al op 3-0. Polak zorgde voor de tweede treffer, Milan Baros scoorde de derde. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Polak die raak trof voor de thuisploeg. Vlak voor tijd kon Hakobjan de eer nog redden voor Armenië. Tsjechië blijft met nog twee matchen te gaan op vier punten staan van Nederland. De Tsjechen mogen zich dus stilaan opmaken voor de barragewedstrijden.

Finland - Macedonië 5-1

Door de overwinning van de Tsjechen zijn de Finnen nu volledig uitgeschakeld. Toch maakten de Scandinaviërs er nog een mooie wedstrijd van. In het eerste kwartier kon aanvaller Mickael Forssell, ex-Chelsea en nu Birmingham, al twee keer scoren. Vlak voor rust maakte Hannu Tihinen van Anderlecht de derde voor zijn land. Na de koffie zag het er even naar uit alsof Macedonië nog iets zou kunnen terugdoen. Maznov vond heel vroeg in de tweede helft het doel. Even later werd alle hoop voor de bezoekers teniet gedaan door Eremenko. Halverwege de tweede periode kon opnieuw Forssell de eindstand op 5-1 brengen.

Nederland - Andorra 4-0

Een ruim verslag van deze wedstrijd vind je hier.