ierIerland
fraFrankrijk
Datum: 07/09/2005 20:45
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 14
Henry beslist topduel
Yves Dekoning
| 0 reacties
Henry beslist topduel
Foto: © SC

Ierland is op eigen veld onderuit gegaan tegen Frankrijk. Een doelpunt van Thierry Henry bezegelde het lot van de thuisploeg. De Ieren moeten nu winnen tegen Cyprus en Zwitserland, dat gelijk met Frankrijk aan de leiding komt.  

De Ieren begonnen nerveus aan de partij en Frankrijk profiteerde om enkele kansen af te dwingen. Shay Given kon in de zevende minuut een prachtige vrije trap van Zinedine Zidane nog net keren. De thuisploeg kwam steeds beter in de match en ook aan de overkant kwam het grootste gevaar van een vrije trap. Andy Reid zag zijn bal tegen de dwarsligger belanden. Ierland nam het commando over en dreigde via Clinton Morrison en Robbie Keane. Aan de overkant was Claude Makelele dicht bij de openingstreffer.

Ook in de tweede helft waren de kemphanen aan elkaar gewaagd. Met een ijzersterke Roy Keane als aanvoerder leek Ierland op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was zonder goalgetter Thierry Henry gerekend. Twintig minuten voor tijd versloeg hij Given met een schitterend schot. Ierland probeerde nog een slotoffensief op de mat te toveren, maar het kon doelman Gregory Coupet niet meer in gevaar brengen.


Ierland: Given, Carr, Cunningham, Dunne, O'Shea, Andy Reid, Roy Keane, Kilbane (Doherty 79), Duff, Robbie Keane, Morrison (Harte 79).

Frankrijk: Coupet, Sagnol (Givet 89), Thuram, Boumsong, Gallas, Makelele, Wiltord, Vieira, Dhorasoo, Zidane (Malouda 69), Henry (Cisse 75).




Europa

 Speeldag 14