Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 14
Groep 3: Portugal bijna geplaatst
Kristof Blomme

Rusland en Portugal speelden 0-0 gelijk. Als de Portugezen op acht oktober op eigen veld van Liechtenstein winnen is de kwalificatie een feit. Rusland moet nog een hard duel uitvechten met Slovakije voor plaats twee.

Rusland - Portugal 0-0

In de eerste helft was Rusland beter. Ze kregen enkele goeie kansen, maar konden het niet afmaken. Tot overmaat van ramp werd Alexei Smertin vlak voor rust uitgesloten met een tweede gele kaart. Tegen tien man kon Portugal enkel dreigen met enkele schoten van ver, onder andere van Luis Figo. De beste kans kwam er zes minuten voor tijd. Invaller Moutinho verkwanselde het doelpunt van de kwalificatie echter. Portugal staat vijf punten voor op Rusland met nog twee wedstrijden te gaan.

Rusland: Igor Akinfeev; Alexei Berezutsky, Dmitry Sennikov, Sergei Ignashevich, Vasili Berezutsky, Marat Izmailov (Sergei Semak, 74), Alexei Smertin, Diniyar Bilyaletdinov, Yevgeny Aldonin, Andrei Arshavin (Alexander Anyukov, 88), Alexander Kerzakov.

Portugal: Ricardo Pereira; Paulo Ferreira, Jorge Andrade, Francisco Costinha, Luis Figo, Nuno Valente, Ricardo Carvalho, Cristiano Ronaldo, Nuno Maniche (Joao Moutinho, 81) , Deco (Simao Sabrosa, 77), Pedro Pauleta (Helder Postiga, 68).

Letland - Slovakije 1-1

Slovakije kon niet profiteren van de misstap van de Russen. Op die manier delen ze nog steeds de tweede plaats met negentien punten. Op twaalf oktober zullen ze in een onderling duel in Slovakije waarschijnlijk uitmaken wie de tweede plaats pakt. De Slovaken konden in de eerste helft op voorsprong klimmen dankzij Vittek. De Letten, die al uitgeschakeld zijn, probeerden toch nog de eer hoog te houden. Een kwartier voor tijd werden ze beloond met de gelijkmaker van Laizans

Liechtenstein - Luxemburg 3-0

Op eigen veld behaalde Liechtenstein een mooie overwinning tegen Luxemburg. Op die manier komen ze op acht punten, waarmee ze natuurlijk al lang uitgeschakeld zijn. Op het halfuur wist Frick de thuisploeg op voorsprong te zetten. Toen Joaquim vlak na rust van het veld werd gestuurd waren de bezoekers helemaal verslagen. Fisher tekende voor de tweede goal. In blessuretijd maakte Beck er nog 3-0 van. Luxemburg blijft dus nog steeds op nul punten steken.