Datum: 07/09/2005 20:15
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 14
Groep 5: Slovenië nog niet uitgeteld

Na de 2-3-nederlaag tegen Noorwegen afgelopen zaterdag had Slovenië wat recht te zetten, wou het nog kans maken op de barragewedstrijden voor het WK 2006. Er stond dus heel wat op het spel voor de Slovenen vanavond in Moldavië. Ze moesten winnen, indien ze zich wilden aanklampen aan Noorwegen, met wie ze strijden om de 2e plaats. Schotland won eerder op de avond al haar wedstrijd in Noorwegen, wat weer alle perspectieven opent voor Slovenië.

Slovenië moest het zonder Milenko Acimovic doen, die geschorst was. In de thuiswedstrijd op 4 september van verleden hadden de Slovenen weinig moeite om Moldavië opzij te zetten. Er werd toen met 4-0 gewonnen. Vanavond startte de thuisploeg het best. Rogociov, de man in vorm bij Moldavië, scoorde op het half uur het eerste doelpunt. Wat daaraan vooraf ging was vooral heen en weer geloop van beide ploegen, maar echte kansen werden er niet afgedwongen. Totdat de Sloveense defensie het, net zoals in Noorwegen, liet afweten. Rogaciov profiteerde en bracht de thuisploeg zo op een gevleide voorsprong. Het duurde tot één minuut in de tweede helft voor Slovenië iets terug deed. Het was wel ineens raak. Rodic brengt de bal tot bij de ingevallen Lavric, en deze bedankt door Slovenië langszij te brengen, 1-1. Tien minuten later is het weer raak. Matej Mavric kan een vrije trap van Nastja Ceh voorbij doelman Hmaruc koppen en Slovenië leidt met 1-2 op een goed half uur voor affluiten. Moldavië kan niets meer terugdoen en laat de wedstrijd verder zijn beloop gaan. Slovenië is duidelijk ook tevreden met dit resultaat en de wedstrijd wordt op 1-2 afgefloten.

Slovenië komt nu opnieuw op gelijk hoogte met Noorwegen. Italië is zo goed als zeker van de groepszege en dus ook van het WK 2006. Moldavië mag de boeken nu wel sluiten. Voor de volgende wedstrijd in Italië, zal Slovenië niet op kunnen rekenen op Nastja Ceh. Hij pakte vandaag zijn tweede gele kaart.