polPolen
walWales
Datum: 07/09/2005 20:30
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 14
Groep 6: Strafschop houdt op Polen op kop
Glenn De Nys
| 0 reacties
Groep 6: Strafschop houdt op Polen op kop
Foto: © SC

Polen blijft op kop in groep 6 na een penaltydoelpunt in het begin van de tweede helft. De Oostblokkers zijn op bijna zeker van een plaats in de eindronde in Duitsland. Wales kon in zijn laatste 14 interlands geen enkele keer winnen.

Polen had in de eerste helft moeite om de Welshe muur te slopen. Er kwamen maar enkele kleine kansjes zonder echt doelgevaar.

In de 54ste minuut was het dan Maciej Zurawski die de Polen op voorsprong bracht via een strafschop. De aanvaller die afgelopen woensdag ook een penalty trapte tegen Oostenrijk en hem daar miste, trapte hem nu buiten het bereik van de keeper.

Nadien volgde er nog enkele kansjes via invaller Tomasz Frankowski en een vrije trap van Miroslaw Szymkowiak. De Welshmen zette alles op alles in de laatste tien minuten om toch maar een puntje uit de brand te slepen. Maar verder dan enkele schoten uit de tweede lijn kwamen ze niet.

Engeland en Polen zullen op 8 oktober strijden voor de eerste plaats op Old Trafford. De verliezer kan bijna zeker rekenen dat ze één van de twee beste tweede zijn, deze moeten ook geen barragewedstrijden spelen en zijn rechstreeks geplaatst voor de eindronden in Duitsland.



Europa

 Speeldag 14