Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Santiago Bernabeu
Groep 7: België behoudt waterkans door flater Casillas
Nils Vanbellingen

In groep 7, de groep van België, speelde het nummer twee Spanje thuis tegen leider Servië. De Spanjaarden begonnen met twee punten achterstand op de Serven en wisten dus wat hen te doen stond: winnen.

Spanje - Servië & Montenegro  1-1

De thuisploeg begon ook het best aan de wedstrijd: na amper vijf minuten kopte Fernando Torres nipt naast. Ook daarna bleef Spanje domineren, en de bezoekers moesten uiteindelijk zwichten: na 18 minuten kopte Raul een corner van Xavi knap en onhoudbaar binnen. De Spanjaarden, aangevoerd door een luidruchtig publiek en een sterke Raul, bleef het goed doen. Fernando Torres zette kort voor het halfuur op rechts een prima actie op, maar kreeg slechts een corner voor zijn inzet. In de 39e minuut was Raul dicht bij zijn tweede treffer, maar doelman Jevric tikte zijn kopbal tegen de paal. Kort voor rust kwam dan eindelijk het eerste echte Servische gevaar: Kezman trapte vanuit scherpe hoek naast.

Spanje begon ook het best aan de tweede helft, zonder echte kansen te creëren. Het waren uiteindelijk de Serven die na 68 minuten onverwacht scoorden: op een bezoekende voorzet ging Casillas dom in de fout, en Kezman profiteerde dankbaar: 1-1. De bezoekers leefden volledig op en drukten de Spanjaarden zowaar geregeld volledig terug.Een kwartier voor tijd kon Krstajic een corner bijna binnenkoppen. De grootste kans was echter opnieuw voor Kezman, maar die liet voor een lege goal zijn tweede doelpunt liggen: de spits van Atletico kon net niet goed genoeg bij een scherpe voorzet van Zigic. De slotfase van de wedstrijd bracht meer relletjes dan voetbal op, en Duljaj liep nog tegen zijn tweede geel aan na een zware tackle op Xabi Alonso. Het bleef bij 1-1, waardoor de Serven nu wel erg dicht bij het WK staan. Door dit gelijkspel behouden de Belgen nog een waterkans op de tweede plaats en de bijbehorende barrages. De Rode Duivels moeten dan alvast thuis winnen van Spanje met minstens twee en liefst drie doelpunten verschil. Een schier onmogelijke opdracht lijkt het, hoewel in voetbal al grotere mirakels gebeurd zijn.

Litouwen - Bosnië  0-1

Ook Bosnië blijft in de running voor de tweede plaats na een uitoverwinning in Litouwen. Sergej Barbarez scoorde na 28 minuten met een afstandsschot het enige doelpunt van de wedstrijd. De Litouwers gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker en domineerden de wedstrijd, maar kregen de bal niet voorbij de bezoekende doelman. Bosnië nadert zo tot op een punt van Spanje en en heeft opnieuw hoop. Voor Litouwen lijkt het volledig voorbij.