Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Koning Boudewijnstadion
België definitief niet naar WK
Rita De Meyer

Het heeft niet mogen zijn. Na een jammerlijke nederlaag tegen Spanje moeten de Rode Duivels hun WK-dromen nu wel definitief opbergen. Fernando Torres zorgde met twee dodelijke treffers voor een al bij al makkelijke zege.

Nochtans lieten de Rode Duivels zich niet onbetuigd in het openingskwartier. Bart Goor had in de tiende minuut de openingstreffer aan de voet, maar besloot ruim over de kooi van Iker Casillas. Het vuur bleef in de pan, want slechts luttele minuten later trapte Anthony Vanden Borre rakelings naast. Ook Thomas Buffel had kunnen scoren, maar de viriele middenvelder vond Casillas op zijn weg.

En wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. Ook vanavond was dat gezegde van toepassing. Op slag van rust trof Albelda raak, maar ook de scheidsrechter had de hands van de Spaanse international opgemerkt. Het bleek uitstel van executie, want tien minuten na de rust scoorde Torres dan toch dat belangrijke doelpunt. Amper drie minuten later legde de goalgetter van Atlético Madrid de bal voor een tweede keer in het mandje. Ondertussen hadden de Belgen opnieuw enkele kansen vakkundig de nek omgewrongen. Bart Goor was er met een lage vrije trap nog het dichtst bij, maar Casillas was bij de pinken.

Na de twee Spaanse doelpunten was het vet van de soep. De Belgen speelden niets meer klaar en voor de Spanjaarden hoefde het niet meer. Het bleef dus bij 0-2, een bittere pil voor de talrijk opgekomen aanhang.

Verslaggever: Anthony Van der Planken