Speeldag: Speeldag 15
Ierland mag blijven hopen
Yves Dekoning

Ierland kan nog altijd naar het WK in Duitsland na een nipte zege in Cyprus. Een vroege goal van Stephen Elliot volstond om de drie punten binnen te halen.

Na zes minuten spelen stond het al 0-1 voor Ierland. Op aangeven van Robbie Keane mocht Stephen Elliot van dichtbij afwerken. Twee minuten later was het al bijna 1-1, maar Shay Given redde de strafschop van Ionnis Okkas. Net ervoor had hij diezelfde Okkas ook al afgestopt. De Cyprioten bleven drukken en Given moest de ene redding na de andere uit zijn mouw schudden. Ierland werd totaal overklast door de thuisploeg en 6 minuten voor rust was er alweer een wereldsave van Given nodig.

Brian Kerr bracht na rust enkele verse middenvelders in en het spelbeeld veranderde. De bezoekers speelden nu beter mee, en hielden vrij vlot stand. Kevin Kilbane en Robbie Keane waren nog dichtbij een doelpunt, maar de Ieren konden geen geruststellende tweede treffer scoren. Er volgde een nerveuze slotfase met druk van Cyprus, maar Ierland hield de drie punten vast.

Cyprus: Panagiotou, Elia, Lambrou, Louka, Makrides, Michael, Aloneftis, Alonefits, Charalambidis, Okkarides, M Constantinou.

Ierland: Given, Carr, Dunne, Cunningham, O'Shea, Finnan, Kavanagh, Kilbane, Duff, Elliott, Keane.