engEngeland
oosOostenrijk
Datum: 08/10/2005 17:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Old Trafford
Engeland pakt drie punten, Becks pakt rood
Engeland pakt drie punten, Becks pakt rood
Foto: © SC

Even voor zeven: Old Trafford davert op zijn grondvesten, de ruim vijftigduizend fans roepen zich de longen uit het lijf. Engeland heeft dankzij een strafschopdoelpunt van Frank Lampard een belangrijkste stap gezet richting rechtstreekse WK-kwalificatie. Echt overtuigend was het Engelse spel niet, en door toedoen van David Beckham werd het nog even bibberen op het einde.

Engeland speelde duidelijk een niveau hoger dan Oostenrijk, dat reeds uitgeschakeld was, en waar dus weinig van moest verwacht worden. Halfweg de eerste periode werd Michael Owen in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Eerder deze week had David Beckham de verantwoordelijkheid voor het strafschopnemen overgeleverd aan Frank Lampard, en die toonde meteen waarom hij, en niet Becks, in het vervolg de ballen vanop elf meter mag trappen.

The Lions leken de match te gaan uittikken en domineerde ook, tot even voor het uur David Beckham een domme rode kaart pakte: nadat hij in de 57e minuut geel had gekregen voor een overtreding, zag hij nauwelijks een minuut later hij de Oostenrijker Andreas Ibertsberger hem op een schwalbe, een tweede gele kaart en dus de uitsluiting trakteerde. Een bittere pil was het voor Becks, die zo ook de laatste, beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Polen moet missen.

Uiteindelijk konden de Engelsen de zege toch veiligstellen, en kunnen ze met vertrouwen toeleven naar de levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd van woensdag. Als Engeland niet wint van de Poolse elf, moet het wellicht naar de barrages, tenzij het lot Sven-Görrann Eriksson goed gezind is, en The Lions alsnog rechtstreeks doorgaan als beste tweede.

Europa

 Speeldag 15