Speeldag: Speeldag 15
Italië naar Duitsland
Maarten Vandenabeele

De Squadra Azzurri heeft gedaan wat verwacht werd: de Italianen hadden nog een punt nodig voor kwalificatie en brachten dat vanavond in orde tegen Slovenië.

In Slovenië liepen de mannen van Lippi tegen de enige nederlaag uit de campagne aan. Vanavond stelden de Azzurri echter orde op zaken in Palermo. Dat de winnende treffer dan nog van een thuisspeler, Zaccardo, kwam, maakte het feest compleet.

In de eerste helft kwam de thuisploeg een aantal keer dichtbij de voorsprong, maar Toni en Totti konden net niet afronden. Gilardino kon dat wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de bal eerder was buiten gegaan.

Na de pauze duurde het nog tot de 78e minuut voor de Italianen gerust waren. Het doelpunt kwam tot stand via een geheel Palermo-getinte combinatie: Grosso zette de bal voor en de ingevallen Zaccardo kopte binnen.

Na de 1-0 was de wedstrijd gespeeld. Italië vierde de kwalificatie, Slovenië gaat definitief niet naar Duitsland.