Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 15
Servië wint moeilijke uitmatch
Kristof Blomme

Servië heeft bij Litouwen met 0-2 gewonnen. Kezman en Vukic scoorden voor de Serviërs. Als ze thuis tegen Bosnie één puntje pakken is het WK in Duitsland een feit.

Servië zou best winnen en ze begonnen dan ook heel snedig. Binnen de eerste vijf minuten kwamen zowel Kezman als Djordjevic opzetten. Na tien minuten moest kapitein Stankovic het veld echter al verlaten met een blessure. Litouwen kwam iets beter in de match en Jankauskas, ex-Club Brugge, kon bijna profiteren van een te korte bal van Krstajic. De lange spits schoot de kans over. Vlak voor rust scoorde Kezman de verlossende goal. Een vrije trap van Djordjevic werd knap afgewerkt door de goalgetter.

Na de rust kwamen de Litouwers dicht bij de gelijkmaker. Savenas werd echter van een doelpunt gehouden door Jevric. Servië bleef ook jagen op een tweede goal. Djordjevic vond Ljuboja, maar hij kon het niet afmaken. Opnieuw Djordjevic kreeg de bal even later bij Krstajic, die over kopte. Twee minuten voor het einde maakte Vukic aan alle twijfels een einde. Hij passeerde de thuisgoalie vlotjes en maakte simpel af.

Servië blijft op de eerste plaats. Als er thuis tegen Bosnië nog één puntje behaald wordt mogen de tickets naar Duitsland geboekt worden.