Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Hampen Park
Schotse droom stukgeslagen
Ruben Verhaeghe

Wit-Rusland heeft Schotland met 0-1 verslagen. Daarmee kan Schotland het WK in Duitsland zo goed als zeker vergeten. Als Sloveniƫ of Noorwegen straks wint is de droom voor de Schotten over.

Miller brak al in de eerste minuut door in het strafschopgebied maar zijn schot werd gered door keeper Vasily Khomutovsky. Het gezang van de supporters van de thuisploeg verstomde al snel toen Wit-Rusland op voorprong kwam. De bal week op Fletcher en Dailly af en belandde recht in de voeten van Kutuzov die de 0-1 voorbij keeper Craig Gordon schoot. Alexander Hleb van Arsenal beheerste het middenveld en hij gaf Kutuzov een kans op de 0-2. De spits van Sampdoria besloot echter naast het doel. Kutuzov bleef voor gevaar zorgen en op het half uur spatte de bal op de deklat uiteen. Bij de rust leidden de Wit-Russen met de kleinst mogelijke voorsprong.

Na de pauze kwam Maloney van Celtic in voor Schotland in de hoop dat hij het tij kon doen keren. Maloney was dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot week af op McCulloch. De beste kans op de 1-1 kwam er toen Miller door de verdediging van de bezoekers brak maar hij besloot over. Wit-Rusland doorstond de stormram van de Schotten die de laatste tien minuten de lange bal hanteerden maar het leer viel niet juist.

Schotland is dus zo goed als uitgeschakeld voor het WK volgend jaar.