Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 15
Zwitserland-Frankrijk onbeslist
Ruben Verhaeghe

Zwitserland en Frankrijk speelden 1-1 gelijk in een match met wisselende kansen. Woensdag valt de beslissing over wie rechtstreeks geplaatst is en wie een barragematch moet afwerken.

Bij Frankrijk kreeg Sylvain Wiltord van Lyon in de aanval de voorkeur op Cissé van Liverpool. Sagnol was geschorst en werd vervangen door Anthony Reveillère, die in zijn derde interland aantrad. Grégory Coupet speelde in de plaats van de eveneens geschorste Fabien Barthez. De grootste handicap van de Fransen is dat zowel Henry als Trezeguet geblesseerd zijn, bijgevolg startten de haantjes in een 4-5-1 formatie.

De Zwitsers begonnen uiteindelijk met twee aanvallers, Vonlanthen en Frei, aan de wedstrijd.
De thuisploeg begon het best aan de partij, Frankrijk had aanvankelijk problemen met de balcontrole. Na zes minuten opende Zwitserland de score, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later floot de scheidsrechter opnieuw een goede aanval van de Zwitsers af. Makelele ontsnapte in de twaalfde minuut maar net aan een rode kaart toen hij de doorgebroken Vonlanthen langs achteren tackelde. De bijhorende vrije trap van Frei leverde niks op.
Langzaamaan kwamen de Fransen beter in de wedstrijd en in de aanval kreeg Wiltord af en toe steun van Zidane. De rust werd met een 0-0 score ingegaan, Frankrijk had 55% balbezit.

Na de rust verving Cissé Dhorassoo en de Fransen begonnen aanvallender te spelen. In de 53ste minuut profiteerde Cissé van een misverstand tussen Zuberbuhler en zijn verdediging. Cissé tikte de bal in het lege doel binnen en de Fransen waren virtueel geplaatst voor Duitsland. Frankrijk trok terug, waardoor de thuisploeg meer naar voor moest spelen. De bezoekers loerden op de counter, maar konden niet verhinderen dat Zwitserland op gelijke hoogte kwam. In de 80ste minuut gaf Magnin een loeier vanop links naar doel en via het hoofd van Thuram werd het 1-1. In de laatste tien minuten kregen beide teams kansen op de winning goal, maar Wiltord en Zidane konden niet afwerken voor Frankrijk, Magnin en Gygax kwamen eveneens niet tot scoren.

Het 1-1 gelijkspel tussen Zwitserland en Frankrijk betekent dat er nog geen enkele ploeg in groep 4 zeker is van kwalificatie en dat de beslissing woensdag valt. Frankrijk ontvangt in het Stade de France Cyprus en de Zwitsers moeten op verplaatsing tegen Ierland spelen.