Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 16
Armenië vermijdt de laatste plaats
Kristof Blomme

Armenië behaalde een 0-3 overwinning bij Andorra. Hierdoor raakten de Armeniërs op de laatste speeldag toch nog weg van de laatste plaats.

In groep 1 stond het duel tussen Andorra en Armenië in het teken van de rode lantaarn. Andorra had vijf punten na onder andere een overwinning, hun eerste officiële, tegen Macedonië. Armenië begon de partij met vier punten. Zij behaalden hun enige driepunter tegen Andorra.

Armenië was de betere ploeg en kreeg meteen enkele kansjes. Eerst schoot Khachatryan voorlangs. Nadien was Aleksanyan gevaarlijk na een hoekschop. Vijf minuten voor de pauze kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Een voorzet van Melikyan werd door Sonejee ongelukkig in eigen doel gewerkt. Vlak voor de rust werd de thuisploeg herleid tot tien man. Lima kreeg de rode kaart onder de neus geduwd.

Vroeg in de tweede helft kreeg Ara Hakobyan al een goeie kans. De thuisdoelman kon het gevaar keren. Even later zorgde broer Aram Hakobyan voor de tweede treffer na een voorzet van Mkhitaryan. Na een knappe solo kon Ara toch ook z'n goaltje meepikken, 0-3.