Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade de France
Frankrijk wint vlot
Ruben Claesen

Frankrijk had geen kind aan Cyprus, in een vol Stade de France won het met 4-0, meteen de eerste thuiszege van huidig bondscoach Domenech. Door goals van Zidane, Wiltord, Dhorasoo, Giuly en het gelijkspel tussen Ierland en Zwitserland gaan de Haantjes rechtstreeks naar Duitsland.

Frankrijk moest het zien te rooien met een onthoofde aanval, Henry en Trezeguet gaven immers verstek. Rond het halfuur kwam Frankrijk een eerste keer tot scoren: een hoge voorzet van Sagnol belandde bij Zidane, die controleerde goed en rondde makkelijk af. Niet veel later was weer kassa: een steekpasje van Cissé naar Wiltord die de bal knap over keeper Morfis stiftte. Op slag van rust was het Vikash Dhorasoo die de 3-0 maakte, meteen ook de ruststand.

Na de rust moest het niet meer voor Frankrijk, al kwam het wel aan enkele goede kansen. Op de 4-0 was het echter nog even wachten, tot vijf minuten voor tijd. Na een schitterende aanval tikte Zidane in één tijd door naar Giuly, die beheersd binnentrapte.

4-0, Frankrijk naar Duitsland.