ierIerland
zwiZwitserland
Datum: 12/10/2005 20:45
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 16
Ierland uitgeschakeld
Ierland uitgeschakeld
Foto: © SC

Ierland heeft zich niet kunnen plaatsen nadat het thuis 0-0 speelde tegen Zwitserland. Zwitserland stoot door naar de barragematchen, Ierland eindig vierde in groep 5 en is uitgeschakeld voor het WK.

Ierland wist dat winst zo goed als zeker een plaats in de play-offs zou opleveren, maar ondanks het meeste balbezit slaagden de Ieren er niet in keeper Pascal Zuberbuhler zwaar op de proef te stellen.

Ian Harte miste de eerste doelkans van de wedstrijd; zijn kopbal miste doel. De beste kansen van Zwitserland kwamen van Alexander Frei, maar een vroege kopbal ging naast en een late doorbraak werd geblokt door keeper Shay Given.

Bondscoach Kerr verving vijfentwintig minuten voor affluiten Robbie Keane door Stephen Elliot. Toen dat niet veel opleverde bracht Kerr Reid en Doherty in, maar het verhoopte doelpunt kwam niet. Ierland heeft zich bijgevolg niet kunnen plaatsen en samen met de uitschakeling voor het WK liep Kerrs contract af. Of hij opnieuw bondscoach wordt, is na de uitschakeling nog niet duidelijk.

Europa

 Speeldag 16