Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 16
Portugezen en Esten winnen gemakkelijk
Luc Goderis

In kwalificatiegroep drie voor het WK hebben zowel Estland als Portugal hun laatste wedstrijd gewonnen.  Voor geen van beide teams was het resultaat nog van groot belang.
Portugal haalde het thuis gemakkelijk en vlot met 3-0 van Letland terwijl Estland met 0-2 ging winnen bij Luxemburg.

De Esten openden in Luxemburg al vlug de score.  Andres Oper bracht de bezoekers al in de zevende minuut op voorsprong.  De rest van de eerste helft was echter een maat voor niets.  Luxemburg poogde wel sporadisch een aanval in elkaar te knutselen maar Estland bleek een paar maten te sterk.
Na de herneming viel er nog weinig te beleven in het Groot Hertogdom.  Tien minuten voor affluiten verdubbelde Oper, via strafschop, nog wel de score.  Het werd 0-2.
Luxemburg eindigt puntenloos laatste in de poule terwijl Estland de campagne afsluit op de vierde plaats.  De Esten behaalden 15 punten.

Portugal dat al voor aanvang van de wedstrijd zeker was van de eerste plaats in de groep had aan twee flitsen van Pedro Pauleta en een laat doelpunt van Hugo Viana genoeg om ook de laatste wedstrijd met een overwinning te beĆ«indigen.  PauletaĆ¢ā‚¬ā„¢s dubbel viel halfweg de eerste helft.  In een tijdspanne van amper twee minuten scoorde hij twee keer.
Tijdens de tweede helft controleerde Portugal rustig de wedstrijd en was er nog weinig doelgevaar.  Hugo Viana dreef vijf minuten voor affluiten de score nog wel op tot 3-0.
Portugal is groepswinnaar met 30 punten.  Letland eindigt met 15 punten op de vijfde plaats.  De Letten laten daarmee alleen Liechtenstein en Luxemburg achter zich.