Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Amsterdam ArenA
Nederland blameert zich
Anthony Van der Planken

Nadat Nederland afgelopen weekend de kwalificatie voor het WK in Duitsland vierde, volgde woensdagavond de grote ontnuchtering. Oranje geraakte thuis immers niet verder dan een troosteloze 0-0 tegen lilliputter Macedoniƫ.

OkƩ, de wedstrijd was in principe van geen belang, maar een gelijkspel tegen Macedoniƫ is niet wat je van een aspirant-wereldkampioen mag verwachten. Nederland bracht 90 minuten lang mak en inspiratieloos voetbal en mocht zelfs nog blij zijn dat Macedoniƫ in de slotfase niet met de overwinning ging lopen.
In de eerste helft kon enkel Robin van Persie een kans afdwingen. De poging van de ex-Feyenoorder belandde in het zijnet. Ook in de tweede helft waren de mogelijkheden gering. Van Bronckhorst en Sneijder probeerden wel, maar doelman Milosevski stond telkens paraat. In de slotfase kreeg MacedoniĆ« zelfs nog de beste kans van de wedstrijd, maar gelukkig voor Oranje was Nigel de Jong tijdig teruggekeerd om redding te brengen.

Het bleef dus bij 0-0, een resultaat waarmee de Nederlandse pers wellicht allesbehalve tevreden zal zijn.