Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 16
Play-offs voor Spanje en Tsjechië
Tonnelier Caroline

Tsjechië heeft zich dankzij een vlotte overwinning tegen Finland verzekerd van de tweede plaats in groep 1.  Het team van Brücner haalde het met 0-3.  De wedstrijd begon ideaal voor de Tsjechen, die al na zes minuten op voorsprong kwamen via Jun.  Na de pauze verzekerde Tsjechië zich van de zege én de tweede plaats.  Nog voor het uur zorgden Rosicky en Heinz voor de ruime 0-3 cijfers.  Door de overwinning van Tsjechië misloopt Roemenië het WK.  De Roemenen eindigen derde op twee punten van de Tsjechen.

Spanje kende zoals verwacht geen problemen met San Marino.  Het werd 0-6 voor de ploeg van Aragones.  De wedstrijd was eigenlijk al in de eerste minuut beslist dankzij een treffer van Antonio Lopez.  Amper tien minuten later zorgde Torres voor de 0-2 en op het halfuur maakte Sergio Ramos er al 0-3 van.  Spanje moest op zoek naar een overwinning met minstens vijf doelpunten verschil, voor het geval Bosnië een gelijkspel zou behalen in Belgrado.  In de tweede helft zorgden opnieuw Sergio Ramos en Torres (2x, waarvan 1 penaltydoelpunt) zelfs voor zware 0-6 cijfers.  Door de overwinning van Servië&Montenegro moeten de Spanjaarden zich via een beslissingsduel proberen te plaatsen voor het WK in Duitsland.

In groep 8 was Kroatië na de zege tegen Zweden vorig weekend al zeker van de kwalificatie.  Alleen de eerste plaats stond nog op het spel.  De Kroaten kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Hongarije.  Door de zege van Zweden eindigt Kroatië met een gelijk puntenaantal als de Scandinaviërs.  De ploeg van Butina, Balaban en Leko (allen in de basis vanavond) eindigt uiteindelijk wel als groepswinnaar.