sloSlovakije
rusRusland
Datum: 12/10/2005 20:30
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 16
Slovakije houdt mak Rusland in bedwang
Luc Goderis
| 0 reacties
Slovakije houdt mak Rusland in bedwang
Foto: © SC

Slovakije staat een stap dichter bij de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Duitsland.  In Bratislava hadden ze aan een scoreloos gelijkspel genoeg om zich voor de play-offs te plaatsen.  Rusland eindigde wel met een gelijk aantal punten maar moet, op doelsaldo, de Slovaken in de stand voor zich laten. 

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg maar Szilard Nemeth kreeg de bal niet voorbij Igor Akinfeev.  Met de rust in zicht zagen de 22000 toeschouwers hoe Ivan Hodur het doelhout paste.  

Na de herneming kwamen de Russen veel vinniger voor de dag maar het was toch Slovakije dat de beste kansen afdwong.  Filip Holosko vond echter een uitstekend keepende Akinfeev op zijn weg.  De bezoekende goalie ranselde een kwartier voor tijd een schot van Robert Vittek uit zijn doel en vijf minuten voor affluiten voorkwam hij dat Holosko kon scoren.

Rusland, dat moest winnen wilde het zich voor de play-offs kwalificeren, kon op geen enkel ogenblik aanspraak maken op een doelpunt laat staan op de drie punten.  Het slot-offensief kwam er niet meer en Rusland blijft met lege handen achter.

Europa

 Speeldag 16