Zweden rechtstreeks naar het WK
Kristof Blomme

In groep acht had Kroatië zaterdag zekerheid verworven over het WK. Als de Zweden vandaag wonnen van Ijsland waren ze ook rechtstreeks geplaatst als groepswinnaar of beste tweede.

Zweden - Ijsland 3-1

Halverwege de eerste helft kregen de Zweden een zware opdoffer. Arnason bracht de Ijslanders op voorsprong. Gelukkig voor de Scandinaviërs konden ze vrij vlug tegenscoren via Ibrahimovic. Nog voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong met een juweeltje. Na een schitterende collectieve actie kon Ibrahimovic z'n spitsbroeder Larsson afzonderen voor doel. Die klopte de bezoekende goalie met een prachtige lob.

De tweede helft was niet veel soeps. De Zweden wilden niet meer, terwijl de Ijslanders niet konden. Op het einde van de match zorgde Källström voor zekerheid na een goeie pass van Allbäck

==> Wedstrijdstatistieken

Hongarije - Kroatië 0-0

De Kroaten hadden zich zaterdag al geplaatst na de 1-0 overwinning tegen Zweden. Een 0-0 gelijkspel bij Hongarije was voldoende om de groepswinst binnen te halen.

Uitgebreider verslag volgt later.

Malta - Bulgarije 1-1

Malta en Bulgarije waren allang uitgeschakeld en speelden dus enkel nog voor de eer. Het werd een weinig genietbare wedstrijd. Twintig minuten voor tijd leek Jankov voor de zege te zorgen voor de bezoekers. Tien minuten later maakte Barbara nog de gelijkmaker voor Malta. Bulgarij eindigt met vijftien punten op de derde plaats. Malta staat laatste met drie punten.