Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 8
Denemarken en Turkije winnen gemakkelijk
Kristof Blomme

In groep 2 wonnen na Griekenland ook Turkije en Denemarken hun wedstrijd. Turkije klopte Albanië met 2-0. Denemarken won van, zwak broertje uit deze groep, Kazachstan met 3-0. Hierdoor volgen Denemarken en Turkije op vijf punten van groepsleider Oekraïne.

In Turkije stond de eindstand al na vijf minuten op het bord! Necati Ates zorgde op penalty voor de 1-0. Deze 25-jarige spits van Galatasaray wist in de competitie al dertien keer de netten te vinden in tien matchen. Na vijf minuten schoot Elvin Beqiri de bal in eigen doel. Dit werd meteen ook de eindstand! Adrian Aliaj, ex-speler van Charleroi, nu bij Oberhausen, kreeg nog geel.

Ook bij Denemarken werd er vroeg gescoord. Peter Moller maakte na acht minuten al de openingstreffer. Op het halfuur zorgde Schalkespeler Christian Poulsen voor de 2-0. Vlak na rust zette opnieuw Moller de 3-0 eindstand op het bord. Denemarken deed dus wat het moest doen, winnen.