Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 8
Engeland blijft op kop
Kristof Blomme

De Engelsen hebben gedaan wat ze moesten doen. Op Old Trafford werden de Noord-Ieren kansloos huiswaarts gestuurd met 4-0.

De eerste helft was eenrichtingsvoetbal. Michael Owen werd al vlug door Frank Lampard weggestuurd, maar de Noord-Ierse doelman, Maik Taylor, redde. Twee minuten later was het Wayne Rooney die een voorzet van Gary Neville op de paal mikte. Taylor onderscheidde zich nog verder in de eerste helft op afstandsschoten van een bedrijvige Rooney, een vrije trap van David Beckham en een poging van Lampard. Zo werd de ruststand verrassend 0-0.

Vlak na rust kenden de Engelsen negen dolle minuten. Joe Cole krulde meteen een bal in de rechterbenedenhoek van net buiten het strafschopgebied. Niet lang daarna zorgde Owen voor de tweede na voorbereidend werk van Lampard. De weerstand van de moedige Noord-Ieren was gebroken. Na nog geen tien minuten in de tweede helft zette Rooney zich weer knap door op rechts, z'n voorzet werd door Christopher Baird, van Southampton,  in eigen doel gewerkt. Nog tien minuten later zorgde een afgeweken schot van Lampard voor de eindstand, 4-0.

Engeland: Robinson, Gary Neville, Ferdinand, Terry, Ashley Cole, Beckham (Dyer 72),  Lampard, Gerrard (Hargreaves 72), Joe Cole, Rooney (Defoe 80), Owen.

Noord-Ierland: Taylor, Baird, Hughes, Murdock, Capaldi, Doherty (Davis 59), Gillespie, Johnson, Whitley (Jones 88), Elliott, Healy (Kirk 88).

Doelpunten: Joe Cole 47, Owen 52, Baird 54 og, Lampard 62.

Supporters: 65,239

Scheidsrechter: Wolfgang Stark (Duitsland)